safari 750x100

continental 11Continental a investit aproximativ 170 de milioane de euro în 2016 în operațiunile din România, în special în infrastructură, echipamente și tehnologii de ultimă generație, atât pentru centrele sale de cercetare și dezvoltare, cât și pentru unitățile de producție. În total, reprezentanții companiei spun că în intervalul 1999-2016, Continental a investit în România 1,2 miliarde euro în unități moderne de producție, echipamente și tehnologii, precum și în dezvoltarea competențelor angajaților. Continental fabrică anual în România peste 150 de milioane de produse pentru industria auto. O gamă largă de autoturisme este echipată cu anvelope fabricate în România și cu produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie și sistemul de ventilație și cel de aer condiționat. "Continental are în România peste 5.000 de ingineri. Tehnologiile dezvoltate de specialiștii noștri, alături de produsele fabricate în unitățile noastre, generează o creștere organică. Echipa noastră lucrează la dezvoltarea conducerii automate și la soluții pentru sistemele integrate din cadrul mașinii“, a declarat Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.
„1.700 de colegi noi s-au alăturat echipei anul trecut. Continental, ca angajator progresist și atractiv, va crește în acest an cu aproximativ 1.500 de persoane. Posturile libere pe care le avem vizează ingineri cu experiență, specialiști software și hardware, ingineri mecanici precum și tineri absolvenți ai școlii profesionale pe care vrem să-i angajăm atât în centrele de cercetare și dezvoltare, cât și în fabricile noastre din România“, a declarat Anica Stoica, director de resurse umane Continental România.
Continental a planificat pentru 2017 o investiție la un nivel comparabil cu cel din anul precedent. Grupul german Continental este unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și anvelope, având anul trecut o cifră de afaceri de circa 40 de miliarde de euro și peste 220.000 de angajați în 56 de țări. În România, Continental șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare, în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Continental este și partener al unui joint-venture în Slatina și are un centru de distribuție al anvelopelor în București. La sfârșitul anului trecut, Continental avea peste 17.500 de angajați în România.