safari 750x100

ceoltenia1 605xMitropolitul Banatului, I.P.S Ioan Selejan, își oferă “sprijinul nemijlocit”, în vederea organizării unei mese rotunde, la care este anunțat drept invitat special și ministrul Energiei, Toma Florin Petcu, în vederea facilitării angajării de către firmele timișorene a 2400 de disponibilizați ai Complexului Energetic Oltenia. Mai multe companii din Județul Timiș au primit o invitație la acest eveniment, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș.
“Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș, cu sprijinul nemijlocit al I.P.S Ioan Selejan – Mitropolitul Banatului, organizează un eveniment destinat angajatorilor din județul Timiș ce caută personal calificat, în scopul diminuării deficitului de forță de muncă din județul Timiș. Societatea Complexul Energetic Oltenia și Hunedoara SA derulează un amplu program de restructurare și relocare a unui număr de peste 2.400 de salariați calificați cu experiență în meserii precum: electrician, sudor, lăcătuș, mecanic, mașinist, excavatorist, vulcanizator, precum și salariați cu studii superioare în domeniul tehnic și economic. La eveniment participă conducerea superioara a celor două societăți energetice, oficiali ai administrației publice din județele Timiș și Gorj, Camera de Comerț și Industrie Gorj, directori de instituții publice din domeniul forței de muncă, cluburi și asociații ale oamenilor de afaceri străini din jud. Timis, mass – media. Invitat special: Toma Florin Petcu, Ministrul Energiei.”, se precizează în invitația semnată de Florica Chiriță, director General al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.
Complexul Energetic Oltenia ar putea disponibiliza 1.740 de angajați în următorii doi ani Săptămâna trecută, Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern prin care se anunța că Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, ar putea disponibiliza 1.000 de angajați începând cu data de 1 mai anul curent și alți 740 de salariați din luna mai a anului viitor. În ceea ce privește influența asupra bugetului asigurărilor pentru șomaj a venitului de completare, aferent salariaților propuși pentru disponibilizare, suma este de 38,3 milioane lei pentru etapa I (2017-2019), din care 12,77 milioane lei în acest an, și de 28,36 milioane lei, pentru etapa II (2018-2020). Inițial, urmau să fie disponibilizați 2.000 de salariați de la 1 mai 2017. În companie lucrează acum 14.300 angajați.