safari 750x100

investitie Tesla Solar CityPotrivit bloggerului Grațian Mihăilescu, un reșițean școlit în occident, sunt șanse ca gigantul american Tesla să investească la Reșița, alături de Solar City, celălalt start-up de succes al lui Elon Musk.
Astfel, în 26 aprilie la Reșița va avea loc un eveniment restrâns destinat exclusiv oamenilor de afaceri, experților în sustenabilitate și leadership și oficialităților române. Din delegația americană vor face probabil parte și reprezentanți ai companiilor Tesla şi Solar City, alături de miliardarul american Rob Loughan co-fondatorul Octane Software, co-fondator al Sagus Capital Partners şi fondator al Dexterra Inc. Din partea română, au fost invitați primarii Ioan Popa (Reşiţa), Nicolae Robu (Timişoara), Gheorghe Falcă (Arad), preşedinţii consiliilor juedeţene Caraş-Severin, Timiş şi Arad, specialiştii ADR Vest, reprezentanţi ai unor firme din zonă și reprezentanţi ai Ministerului de Afaceri. Pe langa acestia, doua start-upuri globale, in domeniul susteinabilitatii, cu cifre de afaceri impresionante, vor fi prezente in Vestul Romaniei. Este vorba de Zoetic si Mango Materials. Zoetic implementeaza noi soluții energetice hidromecanice iar Mango Materials transforma fluxurile de gaze reziduale în materiale biodegradabile cu un impact pozitiv asupra mediului.
Cel puțin aşa precizează Graţian Mihăilescu pe blogul său, gratielumihailescu.ro, sub titlul: „Când, unde şi de ce ar veni Tesla în România?”
„Sfarsitul lui 2016 si inceputul lui 2017 m-a prins in California. Am avut onoarea sa fiu selectat, alaturi de alte 80 de persoane din 40 de tari, in programul de leadership global din San Francisco. Acolo am cunoscut-o pe Lina, o romanca din zona Banat care a devenit un antreprenor de succes in Silicon Valley (…) In ultimele 4 luni am avut o comunicare permanenta cu Lina, am stabilit programul intalnirii, am stabilit lista de investitori care vor veni aici, am stabilit toate detaliile unei astfel de intalniri importante pentru viitorul zonei Banat si pentru viitorul unui oras lipsit de speranta cum e Resita. Ba mai mult, Lina vrea sa rezolve problema bombei ecologice de pe Dunare, care poate exploda oricand”, scrie Graţian Mihăilescu.
Primarul Reşiţei, Ioan Popa. a confirmat, în urmă cu o lună, vizita americanilor “Deocamdată nu putem să ne hazardăm, e doar o vizită, în care ei vor veni să se documenteze şi să vadă care sunt oportunităţiile din această parte a Banatului. Vor fi aici în perioada 23-25 aprilie”, a spus Ioan Popa.