safari 750x100

5831ce21c1e8eProducătorul de sisteme de frâ­nare TMD Friction, care deţine o fabrică la Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, a cumpărat de la primăria din oraş în urmă cu câteva luni trei terenuri cu o suprafaţă cumulată de 25.000 mp pentru a-şi extinde activitatea.
Tranzacţia se ridică la câteva milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Nemţii au fost asistaţi în aceaste tranzacţii de casa de avocatură Noerr.
Decizia de extindere vine în contextul în care nemţii au ajuns cu fabrica de la Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, la afaceri de 227 mil. lei (50 mil. euro) şi 430 de salariaţi în 2015, ultimul an pentru care există date. Businessul a crescut constant an de an, la fel şi numărul de salariaţi, arată datele publice pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Mai mult, fabrica TMD Friction din Caransebeş are o marjă de profit de circa 30%, arată datele ZF pe baza da­telor publice.
Compania TMD Friction România îşi face la rândul său loc în topul celor mai mari ex­portatori locali, fiind pre­zentă pe locul 154 anul trecut, în urcare de pe 161. La ni­ve­lul judeţului Caraş-Se­verin, compania este pe locul secund în topul exportatorilor pe un podium dedicat exclusiv jucătorilor din industria de profil. Sistemele de frâna­re ale TMD Friction sunt folosite de o paletă vastă de maşini, de la Dacia Logan la Bugatti Veyron, potrivit site-ului companiei.