safari 750x100

Târgul internaţional de construcţii şi instalaţii „Confort Construct & Instal”, organizat la EXPO Arad de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, a atras vizitatorii. Evenimentul internaţional a adunat anul acesta peste 70 de firme din România şi Ungaria, oferta participanților adresându-se firmelor și persoanelor fizice interesate în realizarea sau modernizarea construcțiilor civile și industriale.
Pentru ziua de vineri, 17 martie, organizatorii au pregătit o misiune economică de vizitare a târgului de către agenţi economici din Serbia care au participat la întâlniri bilaterale cu firmele expozante din România și Ungaria şi cu alte firme interesate de colaborare şi parteneriate.
Prezența maghiară la târgul de construcții și instalații de la Arad a fost importantă, 17 firme ocupând un spațiu comun în unul din pavilioanele complexului Expo Arad. Printre altele, ungurii au venit cu o soluție inedită pentru stins incendii, cu un praf special. Metoda propusă de firma maghiară este utilă pentru stingerea de incendii în locuri unde apa sau spuma folosite în mod tradițional ar produce pagube mari, cum ar fi, de exemplu, camere cu calculatoare sau servere, instalații electrice etc. Se fac deja demersuri pentru ca această soluție să poată fi aplicată și în România și să corespundă normelor legale românești în ceea ce privește stingerea incendiilor. Vizitatorii au putut afla detalii despre soluții ingenioase de încălzire, despre noi trenduri privind construcțiile civile și industriale și despre soluții arhitectonice moderne pentru construcția unei case. Târgul „Confort Construct & Instal” s-a dovedit, anul acesta, un adevărat succes, consfințind o tradiție bogată a Camerei de comerț arădene în organizarea acestui gen de manifestații specializate.