safari 750x100

IT blog Compania americană 3Pillar Global, cu birouri în Timișoara și Cluj-Napoca, organizează un curs practic gratuit adresat celor care vor să își perfecționeze abilitățile de testare a programelor informatice sau chiar să învețe secretele acestei calificări, oferind o șansă de intrare în sectorul IT.
Cursul care se va desfășura în City Business Centre din Timișoara va începe pe 30 martie și durează 3 săptămâni, timp în care doritorii vor învăța conceptele de bază ale testării programelor informatice și vor fi pregătiți să le aplice practic chiar și într-un job la o companie de IT. Vor fi 8 traineri care vor susține 7 sesiuni bi-săptămânale, de câte două ore care vor aborda următoarele teme: introducere și bazele testării, defecte, studiu de caz pe design, nivele de testare, tipuri de testare 1 și 2, respectiv cum să devii un tester foarte bun.
“Ne adresăm studenților, masteranzilor, dar și persoanelor care nu au studii de specialitate, dar sunt interesate de domeniul testării sau de a începe o carieră în IT. În 3 săptămâni, cursanții vor deprinde cunoștințe extrem de utile, de bază, pe care specialiștii în testare le aplică în mod curent în jobul lor. Un alt aspect extrem de important este acela că junioratul în IT începe de multe ori în departamentele de Quality Assurance. Nu sunt puține cazurile în care testerii juniori evoluează, ajung la o etapă de maturitate și fac un salt chiar înspre programare”, subliniază Diana Belbe, Business Development & Marketing Specialist în cadrul 3Pillar Global.
Cursanții care doresc să se înscrie trebuie să trimită un CV și ce îi motivează până pe 20 martie la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Cursurile sunt gratuite, iar absolvenții vor primi diplome de atestare. Locurile sunt limitate la un număr de 15 și vor avea prioritate cei care au cele mai multe șanse să înceapă o carieră în acest domeniu.