safari 750x100

harvest 1523794 1280Danezul Jesper Brunhoj Jensen și germanul Thomas Ruhl au ieșit din acționariatul companiei agricole Dudeștii Vechi Farm (județul Timiș), după ce abia vărsaseră, în noiembrie, 3 milioane euro în capital, și au lăsat firma pe mâna unuia dintre principalii oameni de afaceri din agricultură din vestul țării, Valerică Ghinea.


Cei doi investitori străini și-au transferat părțile sociale, pe care le dețineau prin firmele Ag-Advice Aps și Agri Asset UG, către firma românească Arsat Agricultura, controlată de Ghinea, și au renunțat astfel la calitatea de asociați ai companiei, conform profit.ro.
În urma operațiunii, Arsat Agricultura a devenit asociat unic al companiei, iar Valerică Ghinea a preluat postul de administrator, cu puteri nelimitate și pe o durată nelimitată.
În noiembrie anul trecut, cei doi investitori străini transferaseră fiecare câte 7 milioane de lei în contul companiei din Timiș. Dudeștii Vechi Farm au încheiat anul 2015 cu o pierdere netă de 2,3 milioane lei, în scădere ușoară față de pierderea din anul precedent, de 2,7 milioane lei. În 2013, părea că firma își revenise, având un profit mic, dar fiind astfel pe plus, de 381.179 lei, după pierderea de peste 1,3 milioane lei din 2012.