750 100 2017

transcarpatic5 08031600Producătorul de vagoane Astra intră pe piaţa transportului feroviar de călători prin introducerea unui tren nou pe ruta Bucureşti - Arad. Alte rute pe care urmează să opereze sunt Timişoara - Baia Mare şi Timişoara - Viena, a spus Valer Blidar, proprietarul companiei.
Astra Vagoane Călători Arad a prezentat recent nou său tren, denumit Transcarpatic. Aceasta va fi introdus în circulaţie pe ruta Arad - Bucureşti până pe data de 15 ianuarie, a spus pentru ECONOMICA.NET Valer Blidar.
Potrivit lui, preţul unui bilet de călătorie nu va fi mai mare decât cel al concurentului CFR Călători.
Compania intenţionează să opereze pe mai multe rute, inclusiv în afara ţării, având în vedere că vagoanele sunt omologate să circule în UE.
"Vrem să mai deschidem încă cel puţin trei linii. Una este Timişoara - Baia Mare. Din trimestrul al treilea urmează Timişoara - Viena. Pentru a treia linie, încă analizăm să vedem ce trasee sunt mai ocupate", a menţionat şeful Astra Vagoane Călători Arad.
În ceea ce priveşte noul brand de vagoane fabricate la Arad, Valer Blider susţine că nu mai există unele ca acestea în Europa.
"Nu circulă vagoane mai moderne nicăieri în Europa. Vagoanele de dormit au inclusiv duşuri la noi. O cuşetă nu are mai mult de patru locuri. Oamenii vor fi serviţi ca în avion, cu sendvişuri", a detaliat Valer Blidar.
Noul tren va fi operat de companie, prin intermediul firmei Astra Trans Carpatic, cu sediul în Bucureşti.
Astra îşi face astfel debutul pe piaţa transportului feroviar de călători, concurând cu compania de stat CFR Călători şi alţi jucători privaţi precum Regiotrans, Softrans.