safari 750x100

Ovidiu Sandor 3Mulberry Development, compania timișoreană deținută de antreprenorul Ovidiu Șandor, a obținut certificarea BREEAM Excellent cu un scor de 80 puncte pentru cea mai recentă clădire de birouri dezvoltată la Cluj în cadrul complexului The Office. Acesta este cel mai ridicat nivel de certificare pentru o clădire din afara Bucureștiului și al doilea din România. Procesul de certificare a fost coordonat de Build Green.
Prin obținerea nivelului BREEAM Excellent este recunoscută poziția de lider a Mulberry Development în transformarea industriei de construcții din România. Certificarea obținută este cu atât mai importantă cu cât compania timișoreană a anunțat de curând dezvoltarea celui mai ambițios proiect de până acum, ISHO, așteptările din partea specialiștilor din piață fiind ridicate. La acestea, se adaugă ambiția dezvoltatorului de a depăși scorul obținut recent, acasă, în Timișoara, prin proiectul multifuncțional ce urmează să fie construit pe bulevardul Take Ionescu.
“Performanța energetică, care se traduce printr-un avantaj competitiv concret: costuri de întreținere scăzute și economii anuale semnificative, este unul din aspectele pe care mizăm și pentru noul proiect din Timișoara. Certificarea obținută, BREEAM Excellent, alături de premiul acordat recent de prestigioasa revistă Forbes pentru dezvoltarea celei mai verzi clădiri de birouri din afara Bucureștiului confirmă reputația pe care o avem în dezvoltarea clădirilor verzi, începută chiar cu primul nostru proiect, City Business Centre din Timișoara, primul proiect din România câștigător al premiuliui Green Building of the Year”, subliniază Ovidiu Șandor.
Ansamblul țintește să depășească proiectul dezvoltat la Cluj și să obțină cea mai înaltă certificare internațională de clădire verde acordată pentru un proiect dezvoltat în afara Capitalei, reducând impactul asupra mediului și oferind chiriașilor cele mai mici costuri administrative din oraș. De asemenea, dezvoltatorul timișorean lucrează încă din 2007 cu soluții tehnice de avangardă, inclusiv sistem de centralizare, monitorizare și control a clădirilor, de tipul Business Management System (BMS), instrumente care încep să fie introduse acum și de ceilalți dezvoltatori de pe piață. Cel implementat în ISHO va fi unul din cele mai performante astfel de sisteme disponibile în prezent pentru o eficiență crescută în administrarea și operarea clădirilor.
Proiectul oferă o arhitectură contemporană și soluții tehnice de ultimă generație care asigură cele mai bune condiții de muncă, dar și de locuire din oraș. Un accent deosebit este pus pe urbanismul ansamblului care va cuprinde, în afara birourilor, și 1.200 de locuinte, spații publice de calitate, spații verzi generoase, dar și servicii și facilități care, împreună, creează ceea ce va fi cel mai modern și calitativ cartier al Timișoarei.
Totodată, ISHO are cel mai bun amplasament din oraș. ISHO va fi ușor accesibil din toate cartierele mari ale orașului, zona fiind acoperită de mai multe linii de tramvai, autobuz și troleibus. De asemenea, proiectul va avea propriul debarcader, un loc de relaxare care deservește, în același timp, noua linie de vaporetto.
Dincolo de birouri și apartamente, ISHO va oferi un centru de conferințe, dar și un spațiu de co-work de tip hub. Ansamblul va fi deservit de 2.000 de locuri de parcare, va include un gym, spa, piscină, dar și un parc de peste 7.500 mp, cu pistă de alergat. ISHO va prevedea amenajarea unor locuri de joacă, va fi deservit de un after-school, dar și de mai multe școli și grădinițe bine cotate, aflate în proximitate. Proiectul va fi completat de un supermarket, un centru medical, farmacie, bănci și alte funcțiuni comerciale complementare. Nu în ultimul rând, zona pietonală a ansamblului va oferi restaurante, cafenele, terase și alte spații de socializare și relaxare.