750 100 2017

api1 96809500Asociaţia Pro Infrastructură (API) a publicat duminică imagini de pe şantierul lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, cu câteva zile înainte de inaugurarea unei secţiuni de 15 kilometri, anunţată pentru finele acestei luni.


Cei 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, dintre nodul de la Traian Vuia şi cel de la Margina, vor fi finalizaţi până la finalul anului în curs, a declarat în urmă cu trei luni pentru ECONOMICA.NET şeful Companiei de Drumuri, Cătălin Homor.
"Cred că ne-au cam uimit pe toţi cei de la Salini şi probabil cei mai puţini dintre noi credeau că vor termina anul acesta. Acum să sperăm că şi calitatea e pe măsură, să nu avem iar vreo surpriză din partea lor gen", comentează un membru al forumului de infrastructură PeUndeMerg, cu privire la inaugurarea acestei bucăţi de autostradă.
Pentru restul lotului, de la Margina până unde începe lotul 3, urmează să fie scoasă separat la licitaţie construcţia tunelurilor "pentru urşi", solicitate de organizaţiile pentru protecţia mediului.
Lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva este în lungime de 28,6 km, construcţia fiind realizată de asocierea dintre Salini (Impregilo) şi Secol SpA. Valoarea licitată a lucrărilor este de 562 milioane de lei. Demararea investiţiei a avut loc în noiembrie 2013 şi trebuia finalizată în mai 2016, dar a apărut necesitatea construcţiei unor tuneluri pe această porţiune. ceea ce a făcut a făcut imposibilă realizarea acestui obiectiv.
Constructorul italian Salini Impregilo s-a ocupat şi de lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, demolat parţial în zona Aciliu după inaugurare şi refăcut anul acesta în regie proprie de Compania de Drumuri.
Tot la finele aceste luni ar urma să se deschidă circulaţia pe încă trei kilometri din Autostrada Bucureşti-Ploieşti, după finalizarea unui ciot de 500 de metri de către actualii constructori.