safari 750x100

curtea berarilorAsociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană 2021 a lansat proiectul Café 21, marți, 9 mai, de la ora 19:00, la Curtea Berarilor din Timișoara, cu tema “Europa comunităților” - o platformă care face vizibile problemele cetăţenilor, un spaţiu în care schimbul cultural este posibil.
Proiectul face parte din etapa de StartUp a Strategiei de implementare a Programului cultural TM2021. Proiectul Café 21 reprezintă o serie de șase întâlniri itinerante, în diferite locații din oraș, unde locuitorii Timișoarei își pot exprima opiniile asupra unor teme de interes pentru comunitate, într-un cadru relaxat, informal, în calitate de cetățeni europeni activi, conectați la lume și implicați în viața comunității.  Cu acest prilej, cei prezenți au fost încântați de muzica formației Beck Corlan & Neighbours (Beck Corlan - voce și chitară, Marcelle Poaty-Souami - pian, Mircea Ardeleanu Jr. - contrabas și bas, Szekeres Ferencz - tobe și percuție). Următoarea întâlnire va avea loc, în 20 iunie, în Piața Unirii nr. 5, la D’Arc, tot de la ora 19. Tema va fi Orașul - spațiul public sau de interes privat? Care sunt punctele comune dintre dintre sectorul public și cel privat? Care sunt clădirile de patrimoniu și cum păstrăm unitatea arhitecturală a orașului? Cultura este parte complex definitorie a orașului? Putem schimba orașul prin cultură? Ca și marți 9 mai, moderatori și gazdă vor fi Simona Neumann, director executiv TM2021, și Chris Torch, director artistic.
În 5 septembrie, va avea loc altă întâlnire, la Porto Arte, Pod Maria, tot de la ora 19. Tema va fi Cetățenia. Cum au loc schimbările? Ce ne mobilizează să acționăm, să ne implicăm? Democrația este un drept sau o reponsabilitate? Cultură –participare și implicare, ce ne unește? De asemenea, în data de 3 octombrie 2017, va avea loc o nouă întâlnire, la Zai, pe str. Mercy nr. 5. Tema va fi Mobilitate, un oraș de tranzit? Întrebările vor fi: Cum se formează un oraș? De unde vin oamenii și ce îi motivează să rămână aici? Timișoara poate fi un oraș de tranzit, dar în același timp aici trăiesc comunități de oameni de generații. Cultura este mixul rezultat din secole de imigrare. Cum trăim împreună? Va urma ca în 7 noiembrie, să fie organizată o nouă întâlnire, la Bierhaus, de la ora 19. Tema va fi de mare actualitate: Globalizarea –schimbări mici, la scară mare? Cultura este universală, dar publicul este întotdeuna local. Cum cooperăm la nivel global, păstrând autenticitatea locală? Globalizarea, o șansă sau o amenințare? Care sunt noile granițe? Cum facem față provocărilor globale? Ultima întâlnire în cadrul amplului proiect Café 21 va avea loc în ultima lună a anului 2017, în 19 decembrie, la cafeneaua Verde, în Piața Unirii. Tema va fi Sustenabilitatea, cu ce costuri? Cultura reciclării se regăsește de-a lungul istoriei. Cum arătăm? Ne pasă de orașul nostru? Ce se întâmplă cu deșeurile? Cât timp și bani folosim pentru produsele de consum? Moderator și gazde vor fi tot Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara-Capitală Culturală Europeană, și Chris Torch, director artistic pentru etapa de StartUp (2017 – 2018).