safari 750x100

diana mihaimUniversitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi Editura „Victor Babeş” organizează lansarea volumului de versuri intitulat „În căutarea Neînţelesului”, autor Diana Mihai, în data de 4 mai, la ora 17.00, la Clubul Hyperion al UMFT, Piaţa Eftimie Murgu, nr. 2.
Publicul este invitat la o întâlnire atât cu autoarea volumului, cât şi cu scriitoarele Nina Ceranu şi Anca Dragomirescu, care vor vorbi despre noua apariţie editorială, moderatorul evenimentului fiind prof.univ.dr. Dan V. Poenaru, directorul general al Editurii “Victor Babeş”.
“Volumul În căutarea Neînţelesului al Dianei Mihai, jurnalistă şi poetă, vine să îmbogăţească patrimoniul cultural, literar şi mai cu seamă liric, al oraşului Timişoara, urbe ce respiră cultură prin toţi porii săi. Poemele Dianei sunt despre dragoste şi ură, despre viaţă şi moarte, despre întrebări şi evidenţe, despre îmbrăţişări şi neatingeri, despre temeri şi certitudini, despre tăceri şi cuvinte de-a valma. Diana Mihai-poeta nu este, nici pe departe, Diana Mihai-jurnalista, spontană, cu reportofonul şi cu vorbele la ea, în faţa operatorilor, ageră şi cu prezenţă de spirit. Nu. În faţa poeziei, Diana Mihai devine smerită, metamorfozându-se într-o făptură fragilă, tulburată de marile sentimente care leagă şi dezleagă oamenii”, explică Anca Dragomirescu.
“Versurile cu care debutează Diana Mihai sunt de o sensibilitate marcată de sentimentalism și de un patetism devenit expresie lirică. Iubirea este cântată monocord, plictisul în doi devine idealul erotic. Reprezentările adolescentin-feminine au însă prospețime, poezia făcându-se și refăcându-se, de la un text la altul, în intensitatea unor emoții și în împărtășirea unui sentiment. Despre Diana Mihai și versurile ei se va mai vorbi”, spune și criticul literar Daniel Cristea-Enache.
“Mulţi dintre cei care scriu o fac (şi) ca să găsească răspunsuri la întrebările ce nu le dau pace. Sunt, cum ar zice Diana Mihai, în căutarea neînţelesului. Poezia este una dintre sondele ce prospectează lumea şi neînţelesurile ei. Autoarea acestei cărţi o foloseşte cu mare încredere şi caută să afle ce este cu dragostea (în primul rând cu ea!), cu singurătatea, cu timpul care e cam iute de picior. Cu ingenuitate în modul în care aşterne versurile – chiar dacă tema prospectată pare a fi gravă – Diana Mihai face ca după ce i-ai citit o poezie sau alta să îţi rămână pe buze un surâs”, este de părere poetul Robert Şerban.
Diana Mihai este cunoscută publicului timişorean pentru activitatea din presa scrisă şi televiziune, şi ca promotoare a unor campanii de prevenire a accidentelor rutiere şi a unor campanii de protecţie a animalelor. Ca poetă, jurnalista a debutat în 15 iunie 2015, alături de alţi autori români, cu antologia de versuri “Cioburi de vise”, apărută la Editura Ştef din Iaşi, lansarea volumului având loc la Filarmonica Banatul, în cadrul unui eveniment caritabil organizat de autori în beneficiul Spitalului de copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.