safari 750x100

legaturaaLegătura culturală Timișoara – Cernăuți va avea loc, miercuri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Librăria La Două Bufnițe din Piața Unirii, când va fi  lansat volumul “Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți”, de Sergiu Flondor, publicat de editura Corint, colecția Istorie cu blazon.

Raluca Selejan a explicat că, în cadrul evenimentului, va avea loc și o expoziție de fotografii din colecția personală a familiei Flondor, selectate și printate de Constantin Flondor și proiecția filmului Prin Cernăuți..., filmări de Sanda Constantin Flondor, montaj Ana Maria Palade Flondor. Vor participa Constantin Flondor, Smaranda Vultur și Cornel Ungureanu.
 
Dulce-amar este un volum al amintirilor, al refugiului, al desprinderii dureroase de copilărie. Dulce-amar este povestea Cernăuțiului și-a neamului Flondorenilor. Cartea lui Sergiu Flondor, publicată în Colecția Istoria cu blazon, readuce în vizorul publicului povestea acestei familii boierești moldovenești pe care nici războaiele, nici refugiile, nici represiunea comunistă nu au putut să o distrugă.
 
„Fie că se petrec la Cernăuți sau la București, la moșia de la Cupcina, în Basarabia, sau la moșia Prisiceni din sudul Valahiei, copilăria din anii 1930-1940 a lui Sergiu Flondor are seninătatea și, în același timp, rigoarea vieții vechilor boieri: genealogii ilustre, conversații inteligente (...) În contrast cu orașul paradiziac al copilăriei ne apare un alt personaj al cărții, de data aceasta unul funest: refugiul.” Filip-Lucian Iorga
 
Dulce-amar este și va rămâne o carte de suflet atât pentru autor cât și pentru cititorii săi. Este lumea amintirilor, dulci, la prima vedere care se împletesc cu amarul refugiului și-a rupturii de locurile natale.
“Recuperarea memoriei familiale este un fluid cald, este acel ceva ce ne leagă de părinții noaştri, distrubuindu-se peste generații. O reverență față de cei prin care existăm. Dulce-amar e un dar de la Sergiu, pentru care îi mulțumesc.”, explică Constantin Flondor.