750 100 2017

timisoara t 23 aprilieZiua de 23 aprilie înseamnă carte, dragoste și primăvară la Timișoara pentru că e ziua în care în toată lumea se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții, când va fi adus din nou un obicei inedit și în orașul de pe Bega, tocmai de la Barcelona de către Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara.

La Barcelona, evenimentul este cunoscut sub numele Sant Jordi și în această zi, femeile oferă bărbaților cărți, iar bărbații oferă în schimb, trandafiri. Pe durata întregii zile de 23 aprilie, între orele 10:00 și 20:00 iubitorii cărții sunt așteptați la Casa Artelor (Strada Augustin Pacha nr. 8) pentru un mix cultural: lansări de carte, lecturi, ateliere pentru copii și adulți, teatru, dans, muzică, pictură, premii și multe alte surprize.
Între invitații speciali se numără scriitorul francez Grégory Rateau, poetul român Marin Mălaicu Hondrari, autorul Robert Tari, scriitorul român Tudor Crețu sau poetul sârb Slavomir Gvozdenovici. “Vă așteptăm cu mic, cu mare să ne bucurăm împreună de o duminică “ca la carte!”, îndeamnă Simona Siminiceanu, din cadrul Consulatului Onorific al Spaniei la Timișoara.