750 100 2017

hrusca la timisoaraȘtefan Hrușcă a revenit în ţară în această primăvară pentru un concert deosebit: cele mai îndrăgite melodii folk din repertoriul cantautorului maramureşean se vor auzi live, în spectacolul-eveniment ce va avea loc în  24 aprilie 2017, de la ora 20, la Opera Naţională Română din Timişoara.
”Dacă vă e dor de  „Un copac cu flori” sau de  „Fostele iubiri”,  dar şi de răscolitoarea „Rugă pentru părinţi” nu pierdeţi un concert în care veţi regăsi fiorul serilor de altă dată şi farmecul refrenelor fără vârstă!”, îndeamnă organizatorii evenimentului.

Drumul artistic al lui Ştefan Hruşcă a început în 1981, odată cu integrarea sa în cadrul Cenaclului Flacăra. Într-un interval de doar trei ani, cuprins între între 1981 şi 1984, Ştefan Hrușcă a străbătut țara în lung şi în lat şi a susținut în peste 1000 de concerte, vocea sa caldă cucerind inimile românilor din toate regiunile României.  Cu timbrul vocal unic, candoarea autentică a muzicii sale şi apariţia de o simplitate distinsă,  Ştefen Hruşcă a devenit unul dintre cei mai iubiţi folkişti din România. Printre albumele sale de referinţă se numără: „Rugă pentru părinți” (1984), „Urare pentru îndrăgostiți” (1986)’ „Fostele iubiri” (1995), "Balade speciale"  (2007) şi, desigur, foarte îndrăgitele discuri de colinde şi cântece maramureşene.
”Dacă în ultimii 25 de ani concertele de colinde ale lui Ştefan Hruşcă au dobândit statutul de tradiţie a sărbătorilor de iarnă româneşti, concertele de folk sunt adevărate evenimente marcante ale peisajului cultural, prin prisma rarităţii şi caracterului individual”, mai subliniază realizatorii.

Despre întâlnirea cu publicul din Banat Ştefan Hruşcă a declarat:  „Mă copleşeşte ca de fiecare dată emoţia revederii. Vă aştept în miez de primăvară, să ne încălzim cu  cântece foarte dragi sufletului meu”.