750 100 2017

galeria calina nCum se leagă mâncarea cu arta? Galeria Calina Timișoara va organiza un inedit eveniment culinaro-artistic intitulat Apetit anarchic, artă și efect, artist talk, Anetta Mona Chișa, miercuri, 12 aprilie, de la ora 19, la sediul de pe strada Mărășești.
Întrebarea “Cum se leagă mâncarea cu arta?” a primit o atenție sporită doar în ultimele decenii în domeniul esteticii, filozofiei, și a artei. Prezentarea se va concentra pe aspectele prin care mâncarea aparține simultan de lumile economiei, ecologiei, mitologiei, politicii, culturii-artei. A vorbi despre mâncare înseamnă a vorbi despre transformare.
Talk-ul va fi concentrat pe tema artei și a mâncării - art, food, politics, metaphysics de la hierarhizarea simțurilor până la metafizica mâncării - a informat Galeria Calina.
Anetta Mona Chișa s-a născut în România și actualmente activează la Praga și la Bratislava, lucrând în colaborare cu Lucia Tkacova. Opera lor dovedeşte o preocupare constantă, subversivă, de a înţelege în profunzime climatul socio-cultural contemporan. Abordarea subiectelor cu care lucrează este întotdeauna insoţită de reflecţie și autoconștientizare, ceea ce face ca opera lor să se sustragă unor definiţii concrete sau clasificărilor facile. Lucrările lor au fost expuse în muzee și spaţii artistice precum Art in General (New York) n.b.k. (Berlin), MuMoK (Vienna), The Power Plant - Contemporary Art gallery (Toronto), KINDL – Centre for Contemporary Art (Berlin), Migros Museum für Gegenwartskunst (Zürich), Schirn Kunsthalle (Frankfurt), Museum of Contemporary Canadian Art (Toronto), Whitechapel Gallery (London) şi în cadrul 54 Bienalei de la Veneţia, Bienalei de la Taipei, Bienalei de la Moscova, Manifestei 10, Art Unlimited Basel, etc. ARTISTHETEACHER este un proiect inițiat de Bogdan Rața. împreună cu Alina Cristescu, în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design, Timișoara și va conține conferințe, dezbateri performance, expoziții, prezentări și workshop-uri în perioada februarie - iulie 2017. Foto: Anetta Mona Chișa și Lucia Tkacova.