750 100 2017

popa s joi sBiblioteca Județeană Timiș a lansat, în premieră, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, documentarul Popa`S. Zoom-uri, joi, 23 martie, seara, la Secţia de Arte a BJT.
Celebrul caricaturist timișorean, intrat în Cartea recordurilor, a fost imortalizat și pe peliculă de film, chiar de maestrul Tudor Crețu, directorul BJT, într-o discuție cu Popa’S care a durat 40 de minute, despre viața și activitatea lui…  Popa’s. La evenimentul de joi seara a fost prezent și Călin Dobra, președintele CJT. El a declarat: “Ștefan Popa Popa’s este ambasadorul județului Timiș. În 2016 a fost o onoare pentru Consiliul Județean să îi ofere titlul de Cetățean de Onoare al județului Timiș. A fost și este o mândrie. Zilele trecute citeam un material despre 100 de lucruri pe care să le faci în viață. Cred că materialul ar trebui completat astfel: 101 lucruri pe care trebuie să le faci în viață. Să fii odată pe acel scaun la domnul Popa’S și să asiști la toate evenimentele. Îi mulțumesc că a reprezentat județul Timiș. Este o onoare pentru noi”, a spus Călin Dobra, președintele CJT.
Popa’S, care nu îi suportă pe politicieni și are o părere foarte proastă despre acești oameni, în mod surprinzător, a spus că Dobra a reușit să îi trezească simpatia. “Mie mi-e greu să îi accept pe politicieni, dar domnul Dobra este un om pe care îl respect. La mine acolo nu vine oricine. Eu nu am dat nicio invitație, nu am vorbit cu nimeni pentru acest eveniment. Am vrut să văd ce se întâmplă. Eu nu am mai apărut la tv de multă vreme. Nimeni nu poate să îmi spună că am apărut la tv unde toată lumea apare și nu spune nimic. Sunt emisiuni cât se poate de penibile. În 15 ani, dacă am apărut de trei ori este mult. Am dat un exemplu care trebuie luat. Politicienii se bat să apară tot mai des la tv, vorbesc și nu spun nimic și nu fac nimic. În revista Royal de Monaco au apărut trei entități de mare importanță din România prin anii 60 -70: Nadia, Țiriac și Năstase. În 2012, am apărut eu cu cele două pagini și mi s-au mai făcut încă două pagini. Am fost de acord cu o condiție. Materialul să fie pus în două limbi. Una să fie limba română. Mi s-a spus că româna nu e de circulație internațională. “Nu e, le-am răspuns, dar românii circulă mult”, a explicat marele caricaturist timișorean Popa’S.  
De asemenea, BJT va lansa Jurnalul fantasmatic, de Tudor Crețu, la sediul revistei Orizont, din Timișoara, vineri, 24 martie, de la ora 12, apoi va avea loc  proiecţia filmului despre alt monstru sacru al literaturii bănățene Șerban Foarță. „Haideţi! Vă așteptăm la aceste importante manifestări culturale. Totul este gratis. Veniți”, este mesajul lui Crețu.