safari 750x100

marti poetiMarți, 21 martie, de la ora 18.00, la librăria La Două Bufnițe din Timișoara,  se sărbătorește Ziua Internațională a Poeziei prin organizarea unui eveniment de solidarizare cu doi poeți pentru a căror protecție se fac acum eforturi internaționale: Asli Erdogan, din Turcia și Ernesto Cardenal, din Nicaragua.
 
 Asli Erdogan, din Turcia, este cunoscută ca romancieră, dar scrie și poezie și a fost întemnițată anul trecut iar Ernesto Cardenal, poet din Nicaragua, a devenit astăzi, la 90 de ani, unul din principalii inamici publici pentru regimul comunist de acolo. De Ziua Internațională a Poeziei, în spiritul PEN, prin lecturi de poezie publice în jurul evocării a doi autori pentru a căror protecție se fac acum eforturi internaționale, Asli Erdogan (Turcia) și Ernesto Cardenal (Nicaragua), va avea loc dezbaterea moderată de scriitorul Daniel Vighi, Reflecții despre condiția poetului în lumea contemporană. Dezbaterea va fi urmată de un maraton de lectură de poezie timișoreană: Robert Șerban, Alexandru Potcoavă, Ana Maria Pușcașu, Roxana Diaconescu și Denisa Sărac sunt poeții care vor citi în spirit de solidaritate cu Asli Erdogan și Ernesto Cardenal.
 
Ziua Internațională a Poeziei sau World Poetry Day a fost declarată de UNESCO în 1999 și se sărbătorește în fiecare an în 21 martie.  Scopul acestei zile este de a promova scrierea și lectura de poezie în întreaga lume și este o ocazie de a celebra poeți, de a susține lecturi de poezie și de a crea dialog între poezie și celelalte arte –a explicat Raluca Selejan, managing partner La Două Bufnițe Timișoara.