safari 750x100

uvt varaUniversitatea de Vest din Timișoara va găzdui, în perioada 24-25 martie, conferința internațională „Ideologii, valori și comportamente politice în Europa Centrală și de Est”, eveniment, aflat deja la cea de-a 15-a ediție, la care vor participa peste 60 de profesori universitari din 8 țări.
Conferinţa înglobează o serie impresionantă de activități, precum comunicări științifice, dezbateri, prezentări keynote, lansări de carte și nu numai. Invitaţii din Albania, Austria, Cehia, Ungaria, Moldova, Polonia, Serbia și, desigur, România vor prezenta și dezbate problematici de actualitate din zona științelor politice în încercarea de a descifra o lume tot mai complicată. Lucrările vor fi grupate pe secțiuni: istorie politică, ideologii politice într-o lume aflată în schimbare, relațiile internaționale în era globalizării, tineri și mișcări sociale, istorie internațională, politici ale dezvoltării, istorie instituțională, de la ideologii politice la analiză de discurs, partide politice, elite, alegeri și Guvern, capitale europene ale culturii și istorie politică românească. Acestea se vor desfășura concomitent pe tot parcursul zilelor de vineri și sâmbătă în sălile Bibliotecii Centrale Universitare și ale Universității de Vest.
Conferința va debuta vineri, 24 martie, ora 9.00, în amfiteatrul A01 din cadrul Universității de Vest, prilej cu care Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, Robert D. Reisz, decanul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării și Simona Neumann, președintele Asociației Timișoara 2021 vor ura bun venit oaspeților din țară și din străinătate.  Printre invitații de marcă ai conferinței se numără profesorii Gáspár Miklós Tamás și Andras Bozoki, ambii afiliați la Central European University (Budapesta).Evenimentul se va încheia cu o sesiune plenară găzduită de către reputații profesori universitari doctori din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București, Mihaela Miroiu, Adrian Miroiu și Gabriel Andreescu.  Simpozionul este organizat de către Departamentul de Științe Politice din cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară ”Eugen Todoran –a informat UVT.