750 100 2017

francaisLuni 20 martie, Ziua Francofoniei va fi sărbătorită anul acesta în Timișoara și Arad, cu poeme haïku: Haikunoi2017, pentru cel de-al treilea an.
Institutul Francez din Timișoara susține că evenimentul este o ocazie deosebită pentru toți cei care sunt creativi și care se pot exprima în limba franceză să se lase influentați de primăvară! Campania „Picnic Poetic – Haikunoi” revine pentru a treia ediție, la inițiativa Ambasadei Franței în România și a Institutului Francez. În acest an evenimentul ia amploare, desfășurându-se în 87 de locuri simultan. Pentru a sărbători Ziua Internațională a Francofoniei, Picnicul Poetic își propune să promoveze limba franceză și valorile francofone într-o atmosferă de convivialitate la care vor lua parte elevi, studenți, corpul didactic, dar și personalități marcante din lumea diplomației, cea instituțională, sau din mediul de afaceri. Pe lângă faptul că este un moment prielnic pentru a împărtăși poeme haïku în limba franceză, această întâlnire își propune să aducă laolaltă toți reprezentanții francofoniei din România.
În 2017, picnicurile poetice au fost incluse în lista „Grand Tour, o incursiune în francofonie”. Acest proiect, aflat sub înaltul Patronaj al Preşedintelui Republicii Franceze şi susținut de Organizaţia Internațională a Francofoniei, reunește sub aceeași etichetă o sută de evenimente culturale majore de pe cele cinci continente, menite să pună în evidenţă şi să ilustreze bogăţia, diversitatea şi vitalitatea spațiului francofon.
Așadar, haideți cu noi  luni, 20 martie, între orele 12 - 14 în grădina Institutului Francez din Timişoara și în curtea liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” din Arad! La ora 14 vă invităm să vă postați poemele haïku pe pagina personală de Facebook, folosind hashtag-ul #haikunoi2017 –îndeamnă Institutul Francez din Timișoara.