safari 750x100

dan puric fEuroparlamentarul Maria Grapini face o surpriză timișorenilor, sâmbătă 17 decembrie, la ora 17, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara. Cu prilejul apropierii Crăciunului, actorul şi scriitorul Dan Puric va susţine o conferinţă despre români şi problemele lor. Intrarea este liberă.
Este pentru a doua oară când Grapini îl aduce pe Dan Puric la Timișoara, după tragedia de la Colectiv, când atunci artistul a susținut un spectacol caritabil, de strângere de fonduri pentru solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluț.
Sâmbătă, în Sala Europa, actorul și regizorul Dan Puric va vorbi despre români și problemele lor, de fapt, așa cum declara, el va „mărturisi” despre generoasa temă într-o diateză sensibilă pornind de la spusele lui Gabriel Marcel: “Occidentul are probleme, dar Răsăritul are taine”. „Să începem cu problemele lor și să terminăm cu taina de-a fi român!”, este invitația formulată de Dan Puric pentru Timișoara.
„E onorant să fac acest gest pentru oraș și cetățeni, mă onorează prietenia cu marele Dan Puric! Sper să fie un cadou sensibil, adus timișorenilor, în prag de Sfinte Sărbători! Nu are sens să vă spun eu cine este Dan Puric, îi cunoaștem cu toții harul. Vă aștept, cu tot dragul, să petrecem o sâmbătă extraordinară, în compania lui! Intrarea este liberă, ușile sunt deschise pentru toți cei care doresc să-și hrănească sufletul, creierul și inima, cu doar câteva zile înainte de Crăciun!”, a declarat Maria Grapini.
Conferința se va încheia cu lansarea ultimei cărți scrise de Dan Puric, anul acesta, „Suflet românesc”, urmată de o sesiune de autografe.