safari 750x100

apia timisFermierii din Timiș au termen mai puțin de o lună, până în 15 mai, pentru a-și depune cererile de sprijin financiar pentru Campania agricolă 2017, la sediul APIA, de pe strada Grigore Alexandrescu nr. 28, din Timișoara sau la centrele locale.
“Facem un apel către toți potențialii beneficiari ai sprijinului financiar aferent Campaniei 2017, să respecte programările realizate, în vederea depunerii cererilor de plată, având în vedere că acestea se pot depune până la data de 15 mai 2017. Respectarea programărilor conduce la fluidizarea fluxului de lucru, evitarea apariției aglomerației și a întârzierilor în depunerea cererilor, precum și la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea și depunerea cererii unice de plată”, îndeamnă APIA. Sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Sprafaţă solicitată la plata pentru anul 2016 a fost de 519 mii ha şi 18.717 fermieri solicitanţi de plăti directe – sector vegetal + sector zootehnic.