safari 750x100

ilie vlaicu bÎn acest moment, un metru cub de apă potabilă pe care Aquatim ni-l trimite la robinete costă 3,11 lei, iar în 2017, nu se preconizează o scumpire a tarifului, dar nicio ieftinire.
„Nu avem de gând să majorăm preţul la apă, iar o ieftinire nu cred că se pune problema”, a declarat prof. dr. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.
O mare parte din acest preţ la apă este folosit pentru cofinanţare de către Aquatim, astfel, tariful nu are numai componenta de întreţinere, ci şi una de dezvoltare.
 „Nu vreau să mă compar cu nimeni, dar dacă mă întrebaţi de ce Aquatim merge bine, aş spune că noi investim mult şi de ceva vreme, chiar în timpul crizei economice noi am investit. Noi punem un leu şi investim de 4 lei. Aceşti bani care îi atragem de la Uniunea Europeană înseamnă foarte mult. Leul pe care îl depunem trebuie să îl gospodărim foarte bine, fiindcă nimeni nu îţi dă bani, dacă nu pui şi tu ceva. Aşadar nu cred că se pune problema ca să scumpim preţul la apă rece”, a explicat Ilie Vlaicu.
Amintim că după ce Aquatim a finalizat un proiect de 118 milioane de euro,  cu finanţare de la UE, începe altul în 2017 în valoare de 180 de milioane de euro.