750 100 2017

19904900 1566130446764817 6082150650205781741 nNici acuzațiile Curții de Conturi, nici juriștii Primăriei Timișoara, care spun că legea nu permite, nu par să îl poată opri de primarul Nicolae Robu să finanțeze echipa de fotbal Poli Timișoara.
În urmă cu câteva zile primarul declara: ”În condițiile existenței datoriei către stat menționate, juriștii din Primărie consideră că nu este permisă de lege finanțarea de la bugetul local, chiar dacă ea ar fi folosită exclusiv pentru susținerea activității sportive (evident: spre înainte) și nu pentru plata datoriei. Pentru că legea nu este clară în acest sens (Legea 69 din 2000), am solicitat să se ceară lămuriri din partea Ministerului Finanțelor Publice”.
Tot primarul Nicolae Robu spunea că: ”La Poli nu s-a oprit finanțarea, atât doar că nu s-a reluat finanțarea deja oprită”.
Ultima declarație a primarul a devenit ceva mai nuanțată. Acum, Robu vorbește de necesitatea reeșalonării datoriilor de milioane de euro ale clubului ca și condiție pentru continuarea finanțării echipei de la bugetul local.
Pentru informarea corectă a fanilor Poli: eu sunt și voi fi 100% alături de Poli -știți bine că eu am inițiat această construcție în 2012, i-am asigurat curățenia nepereche în fotbalul românesc și am sprijinit-o permanent de-atunci și până astăzi !-, dar momentan, ca Primar responsabil, SUPUS LEGII, nu pot aloca bani de la Primărie câtă vreme există datorii la stat și nu se aprobă eșalonarea plății lor! Asta este adevărata problemă, dar tot felul de idioți ce se dau jurnaliști în loc să explice, dezinformează! Dacă săptămâna viitoare ni se aprobă eșalonarea -singura variantă de lucru în care statul își va putea recupera dările!-, voi da drumul imediat la bani, de la bugetul local!”, a scris, pe Facebook, Nicolae Robu.