safari 750x100

19206223 1421711427921859 1677056567 n 700x394Consilierul județean Daniel Trifon (ALDE) arată cum conducerea Consiliului Judeţean Arad s-a mândrit cu Aeroportul şi cu cursele de Antalya, însă în realitate situaţia este alta. Ceea ce s-a întâmplat la aterizarea cursei de Antalya arată din nou cum s-a risipit banul public: milioane de euro pentru o aerogară nouă, nefuncţională.
„Am fost martor la aterizarea celei de-a doua curse de Antalya, din 16.06.2017, în calitate de simplu turist, alături de familie. În primă fază m-am bucurat de însuși faptul că există curse – fie ele și de tip charter – pe aeroportul urbei noastre, ba chiar am apreciat festivismul de la decolare: șampanie, jucării, oficialități. Întoarcerea la Arad însă a avut darul să șteargă cu buretele toate impresiile bune acumulate despre mult mediatizatul noul început al aeroportului”, a declarat consilierul judeţean Daniel Trifon. El a povestit cum s-a sfârşit sejurul său în Turcia şi prin ce a fost nevoit să treacă alături de copilul de numai doi ani. „Aterizând în jur de ora 13.50 și ieșind din aeroport în jur de 15.20, am avut suficient timp la dispoziție să fac următoarele: să găsesc tot felul de activități astfel încât fiul meu de doi ani să nu se plictisească, să împărtășesc alături de ceilalți 200 de pasageri tot felul de gânduri necurate la adresa câtorva persoane mai mult sau mai puțin importante – absente la aterizare, dar mai ales să inspectez zona”, a povestit Daniel Trifon. Consilierul judeţean a cerut explicaţii de la Consiliul Judeţean, cel care gestionează Aeroportul Arad. Cele menţionate în memoriul lui Daniel Trifon depus astăzi la Consiliul Judeţean Arad arată clar că aeroportul în care s-au investit milioane de euro, este departe de a fi unul funcţional. „Având în vedere numărul de pasageri – cunoscut de personalul de la Aeroport din timp, cât și suprafața relativ mică a sălii, de ce nu ați montat stâlpi de ghidare / direcționare astfel încât toți pasagerii să intre în mod organizat în clădire?”, îi întreabă Daniel Trifon pe conducerea Consiliului Judeţean Arad. Consilierul judeţean a arătat că la o cursă cum este cea de Antalya, la aterizare,
aproximativ 40-50 de persoane stau blocate în afara clădirii, iar dacă şi plouă, situaţia nu ar fi fost prea fericită. „De ce nu ați luat măsuri prin care să asigurați prioritate persoanelor cu handicap, persoanelor suferind de afecțiuni, părinților cu copii mici?
De ce nu ați luat măsuri pentru siguranța pasagerilor, în special a copiilor, având în vedere că în sala de primire erau găuri neacoperite în gresie, cât și reclame din sticlă abandonate?”, se întreabă Daniel Trifon. Consilierul judeţean a arătat că la descărcarea bagajelor din aeronavă au participat 11 persoane, iar în sala de primire nu a fost iniţial nici o persoană inițial şi ulterior a venit doar un singur angajat. El spune că la terminalul sosiri tencuiala este igrasie, iar tencuiala este căzută.