750 100 2017

Nicolae Robu presedinte interimar PNL Timis 02Primarul Nicolae Robu a anunţat vineri că nu îl va demite pe şeful interimar al Poliţiei Locale Timişoara, în urma scandalului „amenda facebook”, pentru a nu le da satisfacţie altora care ar vrea să-şi pună oamenii în funcţii, iar concurs nu organizează pentru că interimarii lucrează mai cu râvnă decât dacă se ştiu „plini” în post.

„Nu o să-l demit pe domnul director Cojan şi nu o sa organizez concurs aşa cum vor peşediştii care tot au încercat de câţiva ani făcând uz de prezenţa lor în structurile de putere vor să îşi impună un om în fruntea Poliţiei Locale, aşa cum vor să îşi pună peste tot (...) de când există acest partid, la toate nivelurile. Eu de când am venit în primărie nu am dat pe nimeni afară pe motiv că a ajuns acolo adus de Ciuhandu, de Grindeanu, de Orza sau de cine a mai fost în diverse funcţii de-a lungul timpului”, a spus Robu. El a menţionat că pe Cojan nu l-a angajat el şi că le-a dat tuturor celor pe care i-a găsit în funcţii şansa de a arăta ce pot face.

”Mie îmi reproșau PSD-iștii și când eram în alianța de tristă amintire USL că nu procedez precum exponenții lor de frunte din alte orașe să îi zbor pe toți din funcții și să punem oamenii noștri”, a mai spus Robu.

În cazul Vaida, Robu a reafirmat că Poliţia Locală a greşit luându-l în seamă.

„Eu am lăsat lucrurile să curgă și consider că Poliția Locală a Timișoarei este o structură care per ansamblu își face datoria, dar care are anumite scăpări. Iar în relația de săptămâna aceasta cu acel personaj, nu prea contează numele, hai să îi zic și pe nume, Vaida, Poliția Locală a greșit pentru că l-a luat în seamă. Ați văzut că eu am luat atitudine publică și i-am explicat și domnului Cojan că nu trebuie să aibă astfel de sensibilități. Evident că cetățeanul respectiv face lucruri care până la urmă arată creșterea pe care o are. Nu folosesc și epitete pe lângă substantiv. Poți critica în mod civilizat într-un stat civilizat. În orice caz nu a fost amendat așa cum pretinde el cu o nerușinare care îl caracterizează de multă vreme, nu de azi de ieri pentru că a publicat acea poză cu mașini ale poliției parcate ilegal. Pentru asta trebuie felicitat, a făcut o faptă bună. El a fost amendat pentru injuriile aduse poliției, polițiștilor și poliția când eu am venit cu critici că a procedat așa cum a procedat mi-a prezentat afirmațiile pe care cetățeanul respectiv le-a făcut de-a lungul timpului. Când ești în funcții publice trebuie să ai tăria să treci peste așa ceva, să nu dai apă la moară unor indivizi care nu urmăresc altceva decât să se bage în seamă”, a adăugat Robu.

Pe de altă parte, ”amendatul” Corneliu N. Vaida, declara în urmă cu câteva zile, la dezbaterea publica ”Timișoara, între realități și Capitală Culturală Europeană” organizată de Rotary Timișoara, că: ”un din cauzele problemelor ce țin de (in)competenta Poliției Locale Timișoara este conducerea ilegală și defectuoasă a P.L.T. de către milițianul Dorel Cojan, păstrat ilegal în funcție de peste trei ani de către primarul Nicolae Robu”.

17814627 10209058578758051 5076551620010897467 o

Aceasta afirmație, care a produs rumoare, are ca argument o adresă a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici din 7 noiembrie 2016, în care se precizează că: ”… funcția publică de conducere vacantă de director executiv al Direcției Poliției Locale Timișoara a fost exercitată cu caracter temporar de către domnul Cojan Dorel în perioada 11.01.2016 – 11.07.2016. în conformitate cu prevederile dispozițiilor art. 92 alin. 1 și 2 din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare în baza Avizului ANFP nr. 61256, cu mențiunea că în acest moment funcția publică de conducere de director executiv al Direcției Poliției Locale Timișoara este vacantă”.