750 100 2017

Nicolae Robu 02 marDupă ce s-a ajuns subiect de presă național și o nouă pată neagră pentru imaginea Timișoarei, cazul Vaida – Facebook – Poliţia Locală a cauzat o reacție și din partea primarul Nicolae Robu.
”Poliţia Locală a greşit că nu l-a ignorat pe Corneliu Vaida, cei care ajung în funcţii publice trebuie să accepte că vor fi calomniaţi, iar Vaida nu a fost sincer pentru că nu a spus de ce a fost amendat”, spune primarul Timișoarei.
El menţionează că evident, a cerut sancţionarea poliţiltilor care au parcat maşinile în locul nepermis.
Edilul îi îndeamnă pe cei aflaţi în funcţii publice să ia exemplu de la el, care este calomniat de ani de zile de „trăitori” în Timişoara, dar pe care-i ignoră.

”1. Poliţia Locală a greşit luând în seama injuriile cetăţeanului Vaida, un individ care şi pe mine mă jigneşte, chiar calomniază, de ani de zile, dar pe care eu îl ignor, cum fac şi cu ceilalţi câţiva ca el, trăitori în Timişoara. Şi Poliţia Locală ar fi trebuit să-l ignore, pur şi simplu! Când asumăm funcţii publice, trebuie să fim deschişi să suportăm şi jigniri, şi injurii, şi calomnii, înţelegând că ele sunt inevitabile într-o societate cu libertate de expresie, reprezentând un rău neglijabil în raport cu ce-ar însemna lipsa acestei libertăţi. Cine nu are capacitatea de a suporta, n-are ce căuta în astfel de funcţii.

2. Cetăţeanul Vaida a făcut o manipulare ordinară, intoxicând populaţia cu neadevărul că a fost amendat pentru ca a publicat poze cu maşini ale Poliţiei Locale parcate nepermis. Este foarte bine că a publicat acele poze – eu îndemn mereu cetăţenii, deci îl îndemn inclusiv pe dl. Vaida, să facă cunoscute orice nereguli de care au ştiinţă comise de poliţiştii locali sau de orice angajat direct sau indirect al Primăriei şi să critice fără reţinere tot ce li se pare incorect, abuziv, comis de aceştia. E dreptul lor, iar eu, ca primar preocupat ca lucrurile să meargă cât mai bine în Timişoara, nu pot fi decât mulţumit când cineva îmi sesizează o neregulă din partea celor pe care-i am în subordine, pentru că astfel mi se vine în ajutor să iau măsuri.

3. Cu toate multele erori comise de o parte dintre poliţiştii locali, erori care afectează negativ imaginea instituţiei şi pentru care cei ce le comit sunt fără menajamente sancţionaţi, Poliţia Locala a Timişoarei face, per ansamblu, treabă bună în slujba cetăţenilor corecţi şi cinstiţi şi în slujba oraşului şi de aceea este nedrept, dar mai grav, este păgubos, ca ea să fie anatemizată ca instituţie”, spune primarul Nicolae Robu.