safari 750x100

aroganta unor soferinAroganța unor șoferi este fără margini, atunci când opresc pe pistele de biciclete, iar nici la un metru de ei se află atenționarea “Stop!” cu mesajul clar că nu au voie să staționeze acolo, așa cum s-a întâmplat și în acest caz (foto, miercuri 19 aprilie, ora 13.30), când o domniță și-a oprit bolidul pe interzis pentru a-și consuma gustarea.


Totul s-a întâmplat în Piața Sinaia. Oare cum ar fi reacționat un biciclist care ar fi trecut pe acolo, în acel moment? Conform Poliției Locale Timișoara, fapta conducătorilor de autovehicule care opresc sau staționează pe pistele special amenajate pentru biciclete este sancționată de OUG 195/2002 cu amenzi între 290 lei și 725 lei, și 2 sau 3 puncte penalizare la permis.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au aplicat pe această linie un număr de 204 de sancțiuni contravenționale, numai în două luni, februarie și martie 2017. Cele mai multe asemenea situații au fost depistate pe bv. Eroilor de la Tisa, Regele Carol, Diaconu Coressi, Pestalozzi, Victor Babeș, Mărăști, Aurel Podeanu, Calea Șagului. Măsurile luate în teren de polițiștii locali au venit ca urmare a constatărilor acestora, dar și în urma sesizărilor primite din partea cetățenilor. La numărul destinat bicicliștilor 0356.913, de la începutul anului și până în martie, au fost primite un număr de 25 de sesizări. Polițiștii locali atrag din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația deoarece în caz contrar vor fi sancționați drastic.