safari 750x100

IMG 20170418 WA0000 1Drumul spre Capitala Culturală Europeană al Timişoarei trece inevitabil, să scuzaţi, şi prin toaletele publice. Dacă oficialii administraţiei locale nu vedeau pădurea de copaci, adică priveau doar spre edificii înalte şi săli polivalente cu rezonanţă mondială, ghizii turistici au sesizat o necesitate umană mult mai stringentă: lipsa toaletelor publice.
În centrul Timişoarei de altădată erau câteva toalete publice şi cu multă înţelepciune, omul ştia cam cât timp îi trebuie până ajunge „acolo”, de unde îşi putea continua drumul liniştit. Astfel de WC-uri publice erau la podul Maria, în Parcul Central, în Piaţa Operei, în Piaţa Unirii, în Piaţa Traian.
Se ştie că au fost închise din motive care nu-i servesc cetăţeanului, care mai era şi amendat dacă se dădea după copac şi era prins asupra faptei. Sigur, nu tufişurile sunt soluţia unui oraş european şi nici acele toalete ambulante care împuţeau zona.
De curând, în Piaţa 700 s-a deschis un WC public în locul halei în care se comercializau brânzeturile, care au fost mutate în hala cu produse de carmangerie.
Cei care au ieşit din „edificiu” spun că este foarte curat şi civilizat.