750 100 2017

bani returnatiO tânără de 22 de ani din Aninoasa a restituit 12.000 de euro, sumă pe care o angajată a unei case de schimb valutar i-a dat-o din greșeală.
Tânăra s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Petroşani împreună cu un prieten, restituind întreaga diferenţă de bani pe care a primit-o în plus, dintr-o eroare a angajatei casei de schimb valutar.
În aproape același timp cu ea la sediul Poliției venise și o femeie în vârstă de 45 de ani, angajată a casei de schimb valutar, care a reclamat faptul că, în jurul orei 16:15, s-a prezentat o tânără care a solicitat convertirea, în lei, a sumei de 1.200 de euro, notează transilvanianews.com. Casiera a schimbat valuta, însă, din greşeală i-a dat tinerei echivalentul, în lei, al sumei de 12.000 de euro.
Tânără a precizat faptul că, după ce a ajuns acasă, a constat că suma primită pentru convertirea valutei era mult mai mare decât i se cuvenea, motiv pentru care a revenit la Petroşani, solicitând poliţiştilor că restituie casierei diferenţa de bani, respectiv 48.816 lei.
Poliţiştii au stabilit că, în cauză, nu au fost comise fapte de natură penală, suma respectivă ajungând dintr-o eroare în posesia tinerei din Aninoasa, care, însă, a dat dovadă de spirit civic, prezentându-se la Poliţie şi predând diferenţa de bani, care a fost restituită reprezentanţilor casei de schimb valutar.