750 100 2017

sintea mareCâteva zeci de persoane au încercat să se baricadeze în Oficiul Poștal din Sintea Mare. A intervenit însă Poliția, localnicii au înțeles, dar au ieșit în stradă și protestează că vor avea sărbători fără bani.
Fostul poștaș din comuna arădeană Sintea Mare a demisionat în urmă cu o lună și în lipsa unui funcționar, pe Oficiul Poștal din localitate s-a pus lacătul. Numai că, în lipsa unui poștaș, locuitorii din Sintea Mare nu și-au primit alocațiile pentru copii, ajutoarele sociale și nici pensiile. Pentru ei, în acest an, sărbătorile vor fi mai sărace, pentru că nu vor avea bani. Câteva zeci de persoane așteaptă ân șosea sosirea banilor, care nu au ajuns nici astăzi. „Suntem aproape 500 de persoane în această situație. Nu avem bani de Paște. Noi ce facem”, s-au întrebat locuitorii.
Autoritățile locale au cerut ajutorul conducerii arădene a poștei și au primit promisiuni. Mâine, s-ar putea ca la Sintea Mare să ajungă un poștaș de la Arad, care poate deservi doar 100 de persoane pe zi. În această situație, locuitorii din Sintea Mare vor avea sărbători fără bani, fără cozonaci și în sărăcie.
„Este o situație foarte gravă în comuna Sintea Mare. S-au pensionat și diriginta și poștașul și concursul s-a desfășurat după pensionarea lor. S-a angajat o altă persoană, care după o săptămână și-a dat demisia și ne-a lăsat aici cu poștă fără personal. Am sunat la poștă și mi-au spus că nu au soluție. Am sunat la Prefectură și domnul prefect a vorbit la poștă și au găsit soluția. Mâine vine cineva care va distribui banii de la numărul 1 la numărul 100. Dar ce fac ceilalți?”, s-a întrebat Valentin Neagu, primarul din Sintea Mare.