safari 750x100

pasajul jiul timisoara 006Lucrările la pasajul Jiul din Timişoara se apropie de faza cea mai spectaculoasă, în care un utilaj adus din străinătate va împinge pământul de sub căile ferate cu un bloc de beton, culee, şi care va fi fixat sub şine. Mastodontul din beton este prevăzut cu decupajul necesar trecerii vehiculelor prin el, astfel că va fi adus în forma finală.
Totul se va întâmpla după Paşti, când s-ar putea ca circulaţia rutieră şi feroviară să fie închise pentru 72 de ore, cât timp va dura dislocarea pământului.
„Se fac pregătirile pentru cea mai spectaculoasă operaţiune care se va executa la acest obiectiv şi anume lansarea culeei, o structură care este prefabricată, este pe o platformă, la o anumită adâncime. Este o lucrare complexă, prin care culeea va fi împinsă pe sub calea ferată şi va ajunge să fie poziţionată unde trebuie prin dislocarea pământului care se afla sub calea ferată”, a anunţat marţi primarul Nicolae Robu.
Pe de altă parte, edilul a mai informat că acum se lucrează la pistele de biciclete şi că se trasează bordurile pe bd. Republicii, pentru schimbarea celei vechi. De asemenea, el spune că după Paşti se va intra cu lucrările în linie dreaptă, pentru că vor urma lucrări care nu mai comportă dificultăţi. Au fost mutate reţelele de utilităţi, s-a realizat sistemul de evacuare a apei prin pompare, „deci acolo nu vom mai avea apă atunci când va ploua abundent, aşa cum s-a întâmplat de obicei”.