safari 750x100

teste vaporase bega 16Vremea e bună, temperaturile de peste noapte nu mai îngheaţă apele, aşa că municipalitatea ne promite că de la 1 aprilie ne vom putea plimba cu vaporaşele pe Bega. Cel puţin, edilul-şef Nicolae Robu aşa a fost informat de aparatul de specialitate al primăriei.
Primarul aşa spune, că în privinţa vaporaşelor, „aparatul de specialitate” i-a dat „toate garanţiile că de la 1 aprilie acestea pot funcţiona, pentru că există semnalizare, există reguli de funcţionare. Acestea erau în discuţie, că ar fi trebuit să fie făcute de de către acea structură numită Administraţia canalului navigabil. Dar toate semnalizările şi regulile de navigare sunt făcute de Autoritatea superioară, care este Autoritatea Navală Română. Prin urmare, nu este un gol de reglementare/semnalizare, care să ne împiedice să funcţionăm, pentru că mai departe nu avea niciun rol acea entitate”, a detaliat primarul.
Pe de altă parte, directorul Apelor Banat, Titu Bojin, spune că acest lucru nu este posibil şi susţine că a discutat problema cu cei de la Apele Române. „Degeaba dă drumul la vaporaşe şi nu are nivelul de apă necesar pe Bega, lucru care se reglează de la Surduc, Coştei şi Topolovăţ şi am nevoie de suplimentare de oameni. Domnul Robu are, la RATT, un marinar sau doi care se pregătesc anul acesta. Trebuie să aibă atestate. Nu merge chiar așa că se întoarce pe o parte un vaporaș cu 30 de copii sau de persoane pe Bega, și cine răspunde? În condiții normale, e obligatoriu să ai un anumit statut de funcționare care presupune oameni, echipă pentru siguranță, de intervenție, presupune ca Apele Române să asigure un regim.. Eu sunt de acord cu domnul Robu, să se dea drumul de la 1 Aprilie, cu sufletul, dar din punct de vedere legal eu mă îndoiesc că se poate”.
Pe 1 aprilie vom vedea dacă are dreptate Bojin sau „aparatul de specialitate” care .. îl poate „dezinforma” pe primar, atât de cras? Şi odată cu el, pe timişoreni?