safari 750x100

amb canadaAmbasada Canadei în România în colaborare cu două ONG-uri au demarat la Timișoara un proiect ce urmărește dezvoltarea unui instrument activ de combatere a corupției la nivel local. Inițiativa este susținută și de ambasada Marii Britanii în România dar și de ce a Regatului Țărilor de Jos.
„Academia Timişeană AntiCorupţie este un proiect aflat la prima ediţie, organizat de către Asociaţia LiderJust în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer – Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est si Ambasada Canadei în România, cu susținerea Ambasadei Marii Britanii și Ambasadei Regatului Țărilor de Jos din România”, susțin organizatorii. Scopul este oferirea de training-uri și instruire pentru 20 de tineri cu vârste cuprinse între 22 și 45 de ani, angajați în sistemul public sau care îndeplinesc o activitate de interes public. Este vorba despre un proiect pilot ce va fi implementat la nivelul județelor Timiș, Arad și Caraș-Severin. „Timișoara va fi prima locație și sper să îi inspire și pe alții sa implementeze ideea în toată țara. Este un pas foarte mare va fi un curs intensiv de cinci zile. Este în ton cu interesele Canadei de a ajuta România în lupta împotriva corupției”, spune Christopher Duggan, consilier pe probleme politice al Ambasadei Canadei la București.
Sesiunea de training-uri își propune să le ofere tinerilor metode și practici concrete în lupta anticorupție. Prelegerile vor fi ținute de experți din cadrul Agenției Naționale pentru Integritate dar și din Ministerul Muncii. De asemenea, la proiect participă și Codru Vrabie de la Funky Citizens dar și Mihai Stoichiță de la Ministerul Muncii, spun organizatorii. Evenimentul va avea loc în perioada 25-28 mai 2017 iar înscrieri se pot face până în data de 30 aprilie. Mai multe informații puteți aici.