safari 750x100

Primarul Nicolae Robu a întărit, marţi, faptul că de astăzi va intra în funcţiune plenar sistemul de Trafic Management (TM), inclusiv cu securitatea în trafic. „De azi, radarele pe care le avem în sistem şi camerele video vor da informaţii care vor fi şi analizate. Până acum doar s-au stocat imaginile şi câteodată s-a făcut câte un acces la ele când ne erau semnalate aceste evenimente. De azi, sistemul este în funcţiune inclusiv cu capacitatea sa de a se da amenzi. Azi se vor da doar avertismente. Eu nu am nicio plăcere cânr oamenii sunt amendaţi, dar viaţa arată că unii nu înţeleg de vorbă nună, nici când li se aplic sancţiuni”, a spus primarul Nicolae Robu.
Edilul a subliniat că nu sunt atribuţiile sale amenzile, ci ale Poliţiei, şi că dacă aceasta va dori să dea amenzi va da, dacă nu va vrea, nu va da.
„Prin actele iresponsabile ale unor indivizi se pune în pericol integritatea corporală a unor cetăţeni. Vom fi necruţători cu cei care nu respectă legea. Sistemul pune la dispoziţie tot ce trebuie pentru aplicarea acestor amenzi. Dacă Poliţia vrea, se aplică amenzi, dacă nu vrea, nu aplică. Din partea noastră, noi oferim accesul pentru toate informaţiile de care ei au nevoie”, a spus Robu.