safari 750x100

europarlamentarul grapiniPotrivit estimărilor poliţiei italiene şi ale organizaţiei pentru drepturile migranţilor - Proxyma Association - până la 7.500 de femei majoritatea de origine română lucrează la ferme din sudul Italiei şi mai mult de jumătate dintre acestea sunt abuzate şi obligate să întreţină relaţii sexuale cu angajatorii lor.
Condiţiile de muncă ale acestor femei sunt inumane, lucrează mai mult de 12 ore pe zi, la temperaturi foarte mari, fără apă, lucrează cu substanţe chimice toxice şi uneori chiar fără a fi plătite sau sunt plătite cu o suma mult prea mică faţă de muncă prestată. Toate acestea pot fi clasificate ca şi o formă a sclaviei.
În acest context, europarlamentarul timișorean Maria Grapini adresează următoarea întrebare Comisiei Europene: “Care sunt măsurile pe care Comisia Europeană le are în vedere pentru a stopa aceste tratamente care încalcă prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale ale UE privind interzicerea sclaviei şi a tratamentelor care aduc atingere demnităţii umane?”