safari 750x100

plantare copaci ziua garziiDuminică 12 martie, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Timiş a marcat 14 ani de la înfiinţarea ca instituţie, prin mai multe activităţi, printre care şi printr-o plantare de pomi şi salubrizarea mediului înconjurător.
Mai mult, în data de  10 martie, la sediul instituţiei a avut loc o  întâlnire cu elevii Școlii Gimnaziale nr.12 Timişoara care fac parte din Garda de Mediu a Elevilor. Ei au cunoscut  atât personalul instituţiei, cât şi atribuţiile pe care aceştia le îndeplinesc în vederea  protejării mediului înconjurător. De asemenea, în perioada 09 – 12 martie comisarii GNM Timiş  participat la exerciţiul ROMODEX alături de  ISU Banat.
„Dorim să subliniem faptul că protecţia mediului este responsabilitatea fiecărei persoane fizice sau juridice, scop în care este de datoria fiecăruia dintre noi să desfăşurăm acţiuni menite să protejeze mediul înconjurător, pornind de la asigurarea unei stări de salubrizare corespunzătoare a zonelor în care ne desfăşurăm activitatea, colectarea selectivă a deşeurilor şi predarea acestora doar către societăţi specializate autorizate, până la gestionarea eficientă şi raţională a resurselor naturale”, a subliniat Marian Eperieş, comisarul şef al GNM Timiş.  

Garda Naţională de Mediu este un corp specializat de inspecţie şi control, care urmăreşte respectarea legislaţiei în domeniul controlului poluării, al substanţelor chimice periculoase, al biodiversităţii ecologice, în scopul prevenirii, constatării şi sancţionării faptelor cu impact negativ asupra factorilor de mediu.