750 100 2017

telemaratonFundaţia Laurenţiu Ciucur Timişoara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Timiş, FJI Timiş, Cons Electrica Instal şi Tele Europa Nova,
organizează, în perioada 31 martie – 1 aprilie, acţiunea umanitară ”Telemaratonul speranţei 2017”, în sprijinul copiilor şi tinerilor care suferă de boli musculare şi neuromusculare progresive.

 

Zaharia Ciucur, preşedintele asociaţiei, a spus că s-a decis ca, începând cu această ediţie, Telemaratonul Speranţei să fie organizat  primăvara, pe parcursul a două zile. Prin programul TV, oamenii de suflet din această parte a țării, şi nu doar ei, au posibilitatea fie alături, prin donaţiile lor, de tinerii suferinzi de boli musculare şi neuromusculare progresive. Acţiunea, găzduită de Casa Tineretului din Timişoara, cuprinde o paletă diversă de activităţi.

 Cu acest prilej va fi organizat spectacolului televizat „NOI SUNTEM PRIETENII VOŞTRI” ce se va desfăşura la Casa Tineretului Timișoara, în perioada 28-29 martie 2017. Evenimentul este susţinut de cei mai buni artişti din şcolile timişene, cât şi prezenţa unor interpreţi consacraţi, îndrăgiţi de publicul larg. Pe parcursul transmisiunii vor participa personalități din diverse domenii: medical, social, economic, politic
Spectacolul va cuprinde momente artistice susţinute de formaţii ale instituţiilor şcolare din judeţul Timiş, programul artistic fiind transmis în direct pe parcursul Telemaratonului Speranţei, în zilele de 31 martie - 1 aprilie 2017.

Destinaţia fondurilor: Crearea unui fond special pentru realizarea testelor genetice, teste obligatorii în vederea includerii copiilor suferinzi, aflați în faza incipientă a bolii, în programe de tratament. Oferirea tinerilor suferinzi de ajutoare materiale şi băneşti cu ocazia sfintelor sărbători; Organizarea Taberei de Distrofie Musculară; Consolidarea fondului special de ajutorare a familiilor din care fac parte copiii şi tinerii suferinzi, familii ajunse în situaţii social-economice deosebit de dificile; Achiziționarea de piese de schimb și consumabile pentru aparatele medicale din cadrul Fundaţiei  "Laurenţiu Ciucur"; Alocarea de fonduri pentru achiziţionarea de medicamente şi proteze pentru copiii şi tinerii suferinzi.
Prin TELEMARATONUL SPERANŢEI se urmărește informarea opiniei publice asupra gravelor probleme cu care se confruntă suferinzii de boli musculare şi neuromusculare, precum promovarea comunicării, contactului şi schimbului de informaţii în domeniu, menite să evite pasivitatea actului medical, greşelile terapeutice şi atitudinea fatalistă în faţa distrofiei musculare.
TELEMARATONUL SPERANŢEI oferă oricărei persoane fizice sau juridice posibilitatea de a fi alături, prin contribuţii materiale şi băneşti, după posibilitatea şi bunăvoinţa fiecăruia, de copiii și tinerii suferinzi de boli musculare și neuromusculare progresive.
Firmele care doresc să devină sponsori ai TelemaratonuluiSperanţei, vor beneficia de spoturi publicitare ce vor fi difuzate pe parcursul manifestării.  Ofertele de sponsorizare se pot face contactând organizatorii la parterul Casei Tineretului din Timişoara sau la tel. 0256/483144 –explică Ciucur.