750 100 2017

centuri 549x336Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri, la Timişoara, că până la finele lunii martie, vor fi scoase la licitaţie proiectarea şi execuţia centurii ocolitoare de sud a Timişoarei, iar în doi ani de la desemnarea câştigătorului va fi finalizat obiectivul.

''Pentru judeţul Timiş, aş aminti două proiecte foarte importante. Varianta de ocolire Timişoara Sud, pentru care în momentul de faţă avem deja studiul de fezabilitate şi actualizăm toate celelalte documente necesare în vederea obţinerii finanţării, sunt prevăzute sume în buget (...), nu se va pune problema de finanţare. Vom scoate proiectarea şi execuţia la licitaţie spre sfârşitul lunii martie. Asta înseamnă că vom avea 24 de luni de execuţie de la desemnarea câştigătorului licitaţiei'', a spus Răzvan Cuc.

Cel de-al doilea proiect important pentru autorităţilor locale este, potrivit ministrului, drumul de legătură între autostradă şi Timişoara, acest proiect fiind în curs de analiză la minister şi urmează se elaboreze o hotărâre de guvern pentru obţinerea indicatorilor tehnico-economici, astfel încât ministerul să poată prinde în buget acest obiectiv.

''Am spus că vom trimite comisia pentru finalizarea recepţiei la terminarea lucrărilor în perioada 6-10 februarie, lucru care s-a şi întâmplat, dar la faţa locului, lucrurile au stat altfel decât a fost el informat. Comisia a fost prezentă pe acest tronson de autostradă, când au apărut anumite neconformităţi de care se pare că oamenii care erau implicaţi în proiect şi ştiau foarte bine proiectul, au omis să mă informeze în momentul în care am venit să spun acest termen, deşi m-au informat că putem deschide acest tronson în luna ianuarie (...). Este un lucru de neacceptat, nu mai poate continua aşa, sub nicio formă. Ori ne responsabilizăm (...) şi venim cu termene precise, clare şi cu soluţii de depăşire a obstacolelor, ori, dacă nu, cine nu-şi doreşte să urmeze acest model, este liber să plece'', a spus ministrul.

Răzvan Cuc a venit să vadă personal tronsonul 2 de autostradă Lugoj-Deva, despre care existau promisiuni că se va deschide de mai mult timp.

''Premierul Sorin Grindeanu mi-a cerut să deblochez problemele de ordin birocratic care ţineau în loc secţiunile A, B, C din tronsonul Lugoj-Deva. Am rezolvat această problemă (...). Am constatat că aceşti membri care au participat la acest proiect m-au dezinformat total. De aceea am venit să văd la faţa locului; bineînţeles, vor suporta şi consecinţele'', a conchis ministrul Răzvan Cuc.