750 100 2017

Elizabeth SombartE.ON România va organiza, în perioada 20 – 25 februarie, o serie de concerte de muzică clasică în instituţii medicale şi de asistenţă socială din patru locali-tăţi, iniţiativa făcând parte dintr-un amplu proiect care îşi propune să ducă ope-rele clasicilor în locurile în care contactul cu acestea este o ocazie rară sau chi-ar inexistentă.
Realizat în parteneriat cu Asociaţia Resonnance România, programul de con-certe urmăreşte să le faciliteze contactul cu muzica live copiilor și persoanelor vârstnice din câteva instituții din județele Timiș, Cluj și Mureș şi, astfel, să le ofere o experienţă de neuitat.
Toate cele patru instituţii, şi anume Căminul pentru Persoane Vârstnice – Jimbolia, Asociația Acoperământul Maicii Domnului – Turda, Căminul de persoane vârstnice - Târgu Mureş şi Spitalul Municipal ”Dr.Gheorghe Marinescu” – Târnăveni au fost selectate din rândul beneficiarilor campaniei „Dăruieşte Lumina Crăciunului”, derulată de E.ON Energie România în luna decembrie 2016 şi prin care au fost donaţi 200.000 kWh, energie şi gaze, unui număr de 16 instituţii sociale şi de învăţământ din 11 judeţe.
Astfel, luni, 20 februarie, Fundația Resonnance România oferă seniorilor din Căminul pentru Persoane Vârstnice Jimbolia un concert de muzică clasică, sus-ținut de celebra pianistă Elizabeth Sombart, fondatoarea și președinta Fundației Resonnance Elveția, alături de Lavinia Dragoș, director Resonnance România și de câțiva dintre talentații elevi ai fundației.
Programul muzical, care se va desfășura pe parcursul unei ore la sediul cămi-nului, va include interpretarea unor compoziții semnate de nume sonore ale pa-trimoniului cultural mondial, cum ar fi: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin și George Enescu.
Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu aproape 12 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicân-du-se la aproximativ 300.000.
Compania va continua și în 2017 să aibă o implicare reală și de amploare în vi-ața comunităților din zonele în care este prezentă.