750 100 2017

fermaPolițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate au documentat activitatea infracțională a două persoane, bănuite că ar fi recrutat și exploatat în Germania, 30 de persoane. Cei doi au fost arestați pentru trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.
În urma unor acțiuni organizate pe raza județelor Arad, Bihor și Cluj, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Arad, au depistat și reținut un bărbat și o femeie, bănuiți de trafic de persoane. În data de 4 ianuarie a.c., bărbatul de 56 de ani, cetățean german și femeia de 40 de ani, cu dublă cetățenie –română și germană - au fost depistați de polițiști în timp ce încercau să părăsească teritoriul statului român, având ca destinație Germania. Cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane. Cu această ocazie au fost indisponibilizaţi, în vederea confiscării, 31.680 de euro.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada iulie 2014- iulie 2015, cei doi au recrutat 30 de victime, femei și bărbați, din Arad, Timiș, Suceava și Covasna, pe care le-au fi cazat și exploatat în Germania. De asemenea, s-a stabilit că victimele erau constrânse să presteze sau să îndeplinească diferite servicii în agricultură, pe o plantație de căpșuni.
În baza probatoriului administrat, la data de 5 ianuarie a.c., cei doi au fost prezentați magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, pe numele celor doi fiind emise mandate pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane. În această cauză s-a cooperat cu autorităţile competente din Germania, prin intermediul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.