safari 750x100

nimeni nu trebuie sa moaraGerul năprasnic din Timișoara a pus pe jar autoritățile, iar pompierii  au făcut razii prin ruinele orașului zi și noapte, pentru a găsi oamenii străzii să îi ducă la adăposturile încălzite, pentru a-i salva de la o moarte sigură.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a efectuat, în ultimele două zile, 14 misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost. În total au fost identificate 7 persoane, acestea au fost transportate la UPU, după care au fost transportate în adăposturi. “Rugăm toți cetățenii care văd persoane fără adăpost să sune la numărul unic de urgențe 112, pentru a fi preluate de echipajele de salvatori. Mulțumim pentru spiritul civic de care dați dovadă!”, îndeamnă ISU Timiș.
Oamenii străzii sunt duși la Centrul Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost Timişoara, care este plin până la refuz și, în plus, în continuare cere sprijinul cetățenilor.
“Fac apel la inimoşii timişoreni dacă doresc să ne dea o mâna de ajutor! Avem nevoie de haine curate, lenjerie de corp şi de pat, încălţări şi căciuli. Aceşti oameni primesc mâncare suficientă şi foarte bună de la Cantina socială. Primăria Timişoara finanţează hrana lor deci mâncare avem, dar nu avem haine destule, lenjerie de corp şi oameni voluntari care să ne ajute la această muncă importantă şi dificilă. Fără noi aceşti oameni nu au nici o şansă de supravieţuire”, spune Rodica Cojan, directorul centrului. Sprijin vine și de la Fundația Timișoara 89 și de la Caritas.