750 100 2017

Nicolae Robu: ”E o prostie, pentru că nu se iau în seamă decât cele depuse acum”

Casa Tei 77Pe data de 13 ianuarie 2017 expiră termenul de depunere a cererilor de către tinerii care vor să primească de la primărie terenuri gratis, pe care să-şi construiască locuinţe.

Cei care au depus de mai mulţi ani dosarele în acest sens, ar trebui să îşi verifice documentele, întrucât, între timp, Consiliul Local Timişoara a schimbat câteva reguli.
''La finele săptămânii expiră termenul de depunere a cererilor de teren pentru construcţia de case de către tineri. Dăm 128 de parcele, avem cereri depuse. În situaţia pe care o am eu acum sunt trecute 1.064 de dosare, dar e o prostie, pentru că nu se iau în seamă decât cele depuse acum, chiar dacă ele au fost mai de mult depuse, ele trebuiau actualizate cu alte documente. Nu mai contează că acum 10 ani a fost depus un dosar care nu a fost actualizat acum cu piesele cerute de HCL adoptată în 2016'', a explicat primarul Nicolae Robu.
El a detaliat că sunt şi cereri vechi la care nu e făcută verificarea actualizată şi foarte multe nu vor mai fi valabile, fie că nu se mai îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, nici măcar limita de vârstă, fie că nu s-au pus la dosarele acelea piesele cerute de HCL de acum.
''Mi s-a spus generic că din cele vechi, relativ puţine au fost reluate cu piesele care trebuie acum. Nu s-au verificat încă dosarele cu acurateţe să se vadă ce corespunde şi ce nu corespunde din ceea ce avem depus, dar generic, din cât am aflat, ar fi suficiente ca să se dea toate cele 128 de parcele, estimativ, fără a se fi verificat dosarele'', a afirmat edilul.
PMT va amenaja în acea zonă reţelele de utilităţi, până la case, iar de acolo fiecare îşi va trage utilităţile în case. Fiecare lot va avea circa 300 mp.