safari 750x100

15492341 1350236708354193 7417098870959813455 nDupă câte dotări va primi RATT în anul 2017 ar trebui ca transportul în comun din Timişoara să fie preferat de tot concitadinul, de la copii la bunici, întrucât primăria anunţă că îmbogăţirea flotei de tramvaie, pe lângă cea deja achiziţionată de troleibuze, autobuze şi minibuze, va fi prioritatea sa pentru acest an. Asta ar trebui să aibă consecinţă timpi mai mici de aşteptare în staţii, în primul rând, şi un transport civilizat, ne-supraaglomerat.
''În 2017 voi avea printre priorităţi sistemul de transport public al municipiului. Asta nu înseamnă că până acum l-am neglijat. Am făcut eforturi susţinute în toţi aceşti ani de când sunt primar. În primul rând, să plătesc autobuzele şi troleibuzele care au fost contractate de administraţia precedentă, atunci s-a organizat licitaţia, dar grosul sarcinilor de plată a rămas în sarcina mea ca primar şi în câteva luni va fi totul plătit, tot ce a însemnat acea achiziţie masivă de autobuze şi troleibuze. În plus, am declanşat programul de reabilitare a tramvaielor, care înseamnă practic în totalitate şi am achiziţionat 20 de minibuze, dintre care şase vor intra cât de curând în uz, probabil că într-o săptămână-două'', spune primarul Nicolae Robu.
Edilul i-a cerut şefului RATT, Ioan Goia, să ia toate măsurile pentru a introduce în folosinţă aceste minibuze, chiar şi fără sistemul de ticketing şi de validare pe care trebuie să-l monteze public, dacă mai întârzie cu achitarea acestei sarcini. ''Până la urmă, spune primarul, este important să le folosim şi putem găsi soluţii să facem lucrul acesta chiar ne mai aşteptând după votarea acestui sistem''.
Traseele acestor minibuze îi vor fi prezentate primarului de către Goia. Probabil că vor fi şi zone care la ora actuală sunt neacoperite, care vor fi prevăzute cu trasee pe care vor circula aceste minibuze, dar vom avea şi la ore de vârf o suplimentare a mijloacelor de transport în comun pe traseele actuale care sunt foarte solicitate, la care mijloacele de transport pe care le avem acum nu fac faţă.