safari 750x100

aquatim artezianaÎn pofida avertizărilor și sfaturilor de protejare a contoarelor de apă oferite de Aquatim, au fost înregistrate, la dispecerat, aproape 500 de sesizări cu privire la lipsa apei din cauza înghețării branșamentelor, a apometrelor sau chiar a instalațiilor interioare de apă, aflate pe proprietatea consumatorilor.
Rețelele publice de alimentare cu apă nu au fost afectate de ger, numărul avariilor nedepășind media zilnică. Prof. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a explicat că, în Timișoara și în localitățile din jurul municipiului, sâmbătă și duminică, au fost înregistrate 230 de sesizări privind lipsa apei – branșamente și contoare înghețate. De asemenea, în această dimineață au fost sesizate 118 de situații de contoare înghețate. Echipele de intervenție au lucrat pentru remedierea acestor avarii, începând de vineri, fie prin dezghețarea contoarelor, fie prin înlocuirea acestora cu unele funcționale. În total, în acest sfârșit de săptămână  s-a lucrat cu 29 de echipe, iar în prezent se lucrează cu 19 echipe. La cele cinci sucursale Aquatim - Deta, Făget, Jimbolia, Buziaș, Sânnicolau Mare - au fost înregistrate, în total, 128 de sesizări privind apometre înghețate și s-a lucrat cu câte două echipe la fiecare sucursală.
Intervenția promptă a echipelor a dus la soluționarea cu succes a majorității problemelor semnalate, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie rezolvate și cele care încă nu au fost soluționate. Însă le reamintim clienților că le revine responsabilitatea protejării de îngheț a contoarelor montate pe proprietatea lor. Protejarea contoarelor de apă, în special a celor montate în subsolurile imobilelor neprotejate termic și în căminele de apometru, se face cu ajutorul materialelor termoizolante sau a materialelor textile –a mai spus Ilie Vlaicu.