safari 750x100

la centru oamenii straziiSituație tot mai disperată la Centrul Social de Urgență pentru Persoanele fără Adăpost Timișoara, datorită faptului că zilnic poliția și salvarea aduc oameni aproape morți de ger și nu mai există loc pentru cazare, de aceea saltele au fost puse și pe holuri, direct pe gresie.
„Continuă să sosească oameni ai străzii aduşi de salvare şi poliţie. Am început să punem saltele pe jos în triaj şi pe holuri pentru că Centrul de Urgenţă este plin. În adăpostul de pe strada Învăţătorului avem 51 de persoane din care 11 stau pe saltele pe jos. Aşa cum am spus, luăm toate măsurile posibile ca nici un om să nu rămână în stradă. Mărturisesc că lucrez de 25 de ani cu această categorie însă nici într-un an nu ne-a fost atât de greu. Mulţumesc doamnei Tâlvan care azi a adus haine pentru aceşti oameni, un gest superb!”, a spus Rodica Cojan, șefa centrului.
Mai grav este că datorită temperaturilor extreme îngheaţă ţevile din secția Triaj şi apa s-a oprit. „În continuare apelăm la oameni să sune la 112, dacă văd oameni afară în stradă. Am avut o zi plină și suntem răciţi toţi”, a mai declarat Cojan.