safari 750x100

Două dintre liceele de meserii din Timişoara, Electromotor „E. Ungureanu” şi fostul MIU, actual „I.C. Brătianu”, care-şi desfăşoară activitatea în clădiri de patrimoniu, cu o vârstă venerabilă, aşteaptă să fie reparate şi renovate de municipalitate, după modelul liceelor care deja au trecut prin astfel de procese. De altfel, clădiri publice în care funcţionează licee tehnologice sunt singurele care pot beneficia de fonduri europene, iar primăria aşteaptă deschiderea axelor respective de finanţare.
„Suntem pregătiţi să introducem o lucrare amplă de reabilitare la Liceul Electromotor, pentru că aici costurile sunt mari, nu demarăm pe venituri proprii deşi se impun lucrări de anvergură. Este eligibil acest liceu pentru reabilitarea pe fonduri europene. (...). În acest an vom avea şi proiecte pe fonduri europene pentru liceele tehnologice, singurele care pot fi reabilitate şi pe fonduri unionale, ca şi clădiri, fiind eligibile. Ne bucurăm că putem reabilita clădirile Liceelor Tehnologice „Emanuel Ungureanu” şi „Ion. I. C. Brătianu”. Aşteptăm să se dea drumul finanţărilor”, spune primarul Nicolae Robu.
Cele două licee, alături de alte şcoli profesionale erau renumite înainte de '90 pentru meseriaşii pe care-i scoteau pe piaţa muncii, iar în contextul în care Timişoara susţine că vrea să re-dezvolte această ramură educţională, şcoala de meserii în sistem dual după model german, astfel de unităţi de învăţământ trebuie păstrate, cu atât mai mult, în condiţii corespunzătoare.