safari 750x100

grapini joi 5 ian.2017 20170105 110157Partidul Puterii Umaniste (PPU) Timiș a organizat prima conferință de presă, joi 5 ianuarie, și a lansat concursul “Ideile tale pentru Timișoara”, pentru a veni în sprijinul proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană și pentru responsabilizarea comunității, privind problemele cetății.
Cu acest prilej europarlamentarul Maria Grapini, șeful partidului, a vorbit despre acest proiect ce va fi desfășurat în Timișoara, încă de la începutul anului 2017. “Am decis să începem anul cu un concurs destinat cetățenilor din Timișoara. Recunosc că nu este propunerea mea, ci a venit de la colegii mei și mă bucur că sunt activi. Proiectul se numește “Suntem mândri că trăim aici” și lansăm concursul „Ideile tale pentru Timișoara!”. Dorim să implicăm cetățenii și să fie ascultați, dar când faci o competiție de idei apare și nevoia de implicare. Toate propunerile și inițiativele  le așteptăm pe site-ul PPU pputimiș.org, iar trimestrial vom face un clasament al ideilor, iar pe cele mai bune le vom premia. Apoi le vom transmite administrației locale”, a spus Grapini, joi 5 ianuarie.
Proiectul va fi propus la ședința de executiv central, pentru ca și alte orașe să încerce să dezvolte acest concurs de idei. „Vedem în ce stadiu ne aflăm după 27 de ani privind implicarea cetățenilor în rezolvarea problemelor comunității, excluzand  ieșirea la vot. Cred că sursa de idei se află în masa de cetățeni și sper să dea rezultate. Sperăm ca și adminsitrația locală să fie receptivă la ideile pe care le vom promova, prins acest proiect”, a subliniat Grapini.
 De asemenea, PPU Timiș vrea să vină astfel și în sprijinul amplului proiect Timișoara Capitală Culturală Europeană, așa cum a făcut la final de an 2016: a organizat un stand cu Timișoara Capitală Culturală Europeană la Parlamentul European. „Dorim ca noi, umaniștii, să avem contribuția noastră”, a subliniat Grapini.
Mai mult în martie 2017, pentru prima dată de când România este în UE, Grapini va organiza o expoziție și o conferință destinate lui Aurel Vlaicu, la Parlametul European. “Le voi organiza eu, ca eurodeputat. Voi invita istorici, specialiști în domeniul aeronauticii, inclusiv pe Dumitru Prunariu, dar și reprezentanți ai Muzeului Aurel Vlaicu din Timiș. Europarlamentarii din cadrul Parlamentului European vor avea ocazia să afle cine a fost Traian Vuia și ce a realizat el. Materialele ce le vom expune și prezenta vor fi în limba engleză și română”, a explicat Grapini.