750 100 2017

mitropolia-banatului-11În urma dezvăluirilor noastre din zilele trecute, privind situația nefirească din cadrul unei parohii timișorene, cu ”eroul principal”, adulterin, preot Adrian Floca, IPSS Ioan al Banatului a reacționat ferm și intransigent, dispunând mutarea preotului aventurier, Floca, în parohia Teremia Mică.


Numai că mutarea, pur și simplu, la Teremia ( unde habar nu am cum o să stea el, popa Floca, în fața enoriașilor!) a acestuia nu era destul! În urma celui de-al doilea articol, de vineri, 20 noiembrie a.c , prin care ceream demiterea lui din Consiliul Bisericesc al Mitropoliei Timișoara, acesta…și-a dat demisia din toate organismele bisericești. Apreciem, stimate dom* părinte, adus aici de Paisie cel Negru și nemernic! Din păcate, așa arată tabloul trepădușilor lui Paisie, niște adunături care fac de rușine Banatul, niște afaceriști pentru care ”sfântul lor” este ”domnul Banul”
Același Floca, în vremea în care dispunea de bunurile mobile și imobile ale parohiei Sfântul Ilie, dar a făcut și alte nelegiuiri. Mai multe persoane din Consiliul Parohial și din Adunarea Parohială sunt revoltate pe afacerile cu…morminte! Iată despre ce este vorba: preotul Floca vindea ILEGAL spații pentru morminte, cu sume între 5000 – 10 000 lei, dar bani încasați erau considerați ”donații”. Unde mergeau banii? După ce erau încasați fără avizul Consiliului Parohial, luau drumul paisiac…În această vreme, școala, aflată în administrarea bisericii, stă să cadă! Banii nu se regăsesc în investiții, reparații, în vreme ce clădirea de pe strada Moise Nicoară, (fosta Școală Generală numărul 5), aflată în administrarea bisericii Sfântul Ilie, așa cum aminteam mai sus, este deja o ruină! Mai mulți cetățeni revoltați au făcut apel la Protopopiatul condus de Mircea Szilagyi, și el, pus de Paisie!
Revoltător! Protopopul lui Paisie ascunde asta celui dintâi om al Mitropoliei, adică mitropolitului însuși! Szilagyi a ascuns fărdelegile lui Floca, operate cu banii din ”donații”, din complicitatea lui cu Paisie! Acesta este însă un alt subiect, vom reveni asupra lui.
Paisie stă la pândă! Știm și de ce! Știm și ce vrea să facă!
Așa cum am devoalat planurile lui mârșave și nu a reușit nici măcar să candideze la poziția de Mitropolit al Banatului, așa îi promitem acum că nu va rămâne nedescoperit planul lui murdar actual! Dumnezeu nu se grăbește, dar nici nu întârzie!
Până atunci, iată, la Mitropolia Banatului, din Consiliul Bisericesc, doi membri s-au dovedit a fi incompatibili cu statutul lor, judecătorul Titus Birceanu ( care și-a dat demisia în urma demersurilor noastre către CSM), și acest preot Floca, nedemn pentru viața preoțească.
Oamenii lui Paisie, rând pe rând, pe banca condamnaților!