750 100 2017

corul regal

Concert extraordinar în aer liber, gratuit, a fost oprit şi coriştii alungaţi ca nişte infractori.


Corului Regal din Olanda a vrut să ofere timişorenilor clipe de neuitat şi intenţia lor a fost prost înţeleasă de Poliţia Locală Timişoara. Probabil că oamenii legii s-au gândit că pentru candidatura la titlul de „Capitală Culturală Europeană” un spectacol coral nu trage bine la alegere.
Mă gândesc că dacă nişte manelişti s-ar fi proţăpit în Piaţa Victoriei şi ar fi behăit nişte melodii orientaliste nu ar fi procedat aşa de draconic.
Concertul Corului Regal Venlona din Olanda a atras foarte mulţi timişoreni iubitori de muzică şi de cultură şi pentru că spectatorii au vibrat la muzica lor. Coriştii au ţinut în mod special să ofere un concert gratuit în aer liber. Şi intenţia lor a fost oprită cu obrăznicie de poliţiştii locali, care au tratat nişte oameni de cultură ca pe nişte cerşetori, ca pe nişte infractori.
Când a auzit despre ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, Nicolae Robu, primarul Timișoarei a spus: „Ar fi trebuit să aibă mai mult discernământ și să înțeleagă că nu e vorba de un grup dubios, ci de un grup demn de tot respectul și ar fi trebuit să dea un telefon și să întrebe superiorii ce să facă”.
Marţi, Corul Regal a părăsit Timişoara şi fiindcă au găsit mai multă înţelegere şi dragoste faţă de muzică în Aeroportul “Traian Vuia” Timişoara, coriştii au ţinut un concert pentru pasagerii care se aflau în aşteptare.
Ultimul concert al Corului Regal Venlona va fi la sfârșitul acestei săptămâni cu un concert la Basilica Maria Radna din Lipova.